Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

voytsis_0Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος του παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το έτος 2015. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως στην εποχή που διανύουμε οι Ανεξάρτητες Αρχές καλούνται να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό ασκώντας τον ρυθμιστικό τους ρόλο, κυρίως σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους και την αντιμετώπιση της ανεργίας με τρόπο αξιοκρατικό και λειτουργικό, γεγονός που αποτελεί  πρωταρχικό στόχο για την κυβέρνηση και τη χώρα. Όπως επεσήμανε, «διατηρούμε τις καλύτερες εντυπώσεις για το επιστημονικό και το συνολικό δυναμικό του ΑΣΕΠ και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων». Ο Πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε ότι θα πρέπει μέσα στο προσεχές διάστημα να υπάρξει συνεννόηση του ΑΣΕΠ με την κυρία Χριστοδουλοπούλου που προΐσταται της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να οριστεί μία ακρόαση της Αρχής από την Επιτροπή «στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενδελεχής συζήτηση όχι μόνο σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης, αλλά και για την επιτάχυνση κρίσιμων διαδικασιών απ’ όλους μας ώστε να είμαστε όσο πιο αποτελεσματικοί γίνεται» όπως επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ τόνισε πως η έκθεση προσκομίζεται με κάποια καθυστέρηση λόγω των εγγενών δυσκολιών που υπήρχαν, αφού μόλις το καλοκαίρι επανδρώθηκε πλήρως το ΑΣΕΠ. «Από του χρόνου θα είμαστε πιο έγκαιροι και πιο αποτελεσματικοί αφού πλέον είμαστε πλήρεις» δήλωσε. Όπως ανέφερε, «εμείς στο ΑΣΕΠ προσπαθούμε ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας σε δύσκολους καιρούς, αλλά και με σεβασμό στην ιστορία των 20 χρόνων που έχουμε, να διατηρούμε μια φερεγγυότητα και μια αξιοπιστία ανταποκρινόμενοι στην υπόσχεση προς τον Έλληνα πολίτη ότι θα υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες όσον αφορά τις προσλήψεις».  Ο κ. Καραβοκύρης αναφέρθηκε και σε κάποιες νέες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει νομοθετικές ώστε να συμμετέχει το ΑΣΕΠ δια των οργάνων του και στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και στους Συντονιστές Δημόσιας Διοίκησης. «Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε παρόντες ώστε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας όσον αφορά, όχι μόνο την πρόσληψη, αλλά και την εξέλιξη και την αξιολόγηση. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για ν’ ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Πολιτεία» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα