Παραδοχή Τραμπ για τη συνάντηση του γιου του με Ρωσίδα δικηγόρο

«Απολύτως νόμιμη» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τη συνάντηση του γιου του με Ρωσίδα δικηγόρο τον Ιούνιο του 2016, αποκαλύπτοντας πως το ραντεβού πραγματοποιήθηκε για να λάβει ο Τραμπ Τζούνιορ «πληροφορίες για έναν αντίπαλο».

Σε tweet του ο κ. Τραμπ ανέφερε πως «τα Fake News μεταδίδουν ένα μύθευμα ότι ανησυχώ για τη συνάντηση που είχε ο υπέροχος γιος μου Ντόναλντ στον Πύργο Τραμπ. Ήταν μια συνάντηση για να λάβει πληροφορίες για έναν αντίπαλο, απολύτως νόμιμη, κάτι που γίνεται συνεχώς στην πολιτική και δεν οδήγησε πουθενά. Δεν γνώριζα τίποτα!».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται τόσο ξεκάθαρα στη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο του 2016.

Το tweet του κ. Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις της ομάδας του για τη συνάντηση.

Όταν η συνάντηση έγινε γνωστή για πρώτη φορά από τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι με την κ. Βεσελνίτσκαγια συζήτησε κυρίως το πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία.

Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ ερευνά το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να αναμίχθηκαν στις προεδρικές εκλογές του 2016 υπέρ του κ. Τραμπ. Ο ίδιος ο πρόεδρος αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε ανάμιξη και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα «το μεγαλύτερο πολιτικό κυνήγι μαγισσών στην Ιστορία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα