Παρίσι – Βερολίνο με κοινές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας υποσχέθηκαν το Σάββατο να καταλήξουν τον Ιούνιο σε κοινές προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, την οποία ζητεί ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε σε θέση να βρούμε έναν συμβιβασμό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για την επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Ιουνίου», διαβεβαίωσε ο Γάλλος Μπρουνό Λεμέρ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς, στο τέλος μιας συνεδρίασης με τη συμμετοχή και των άλλων υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στη Σόφια.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να βρούμε λύσεις και θα τα καταφέρουμε, είμαι πολυ αισιόδοξος σ’ αυτό», συμφώνησε ο Σολτς.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της ΕΕ στη βουλγαρική πρωτεύουσα για να μιλήσουν γι’ αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο Λεμέρ θα μεταβεί προσεχώς στο Βερολίνο για να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν στόχο να παρουσιάσουν τον Ιούνιο έναν κοινό οδικό χάρτη για μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη μετά το Brexit ενόψει της διεξαγωγής μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για το θέμα αυτό.

Ένα από τα πιο άμεσα ζητήματα είναι αυτό της τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη, στο οποίο οι δύο εταίροι εξακολουθούν να αναζητούν ένα σημείο σύγκλισης.

Το θέμα διχάζει εξάλλου την ΕΕ στο σύνολό της. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις άσκησε χθες Παρασκευή πίεση στα κράτη μέλη για να βρουν έναν συμβιβασμό. «Ο χρόνος αρχίζει να εξαντλείται», υπογράμμισε.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα