Παρέμβαση του υπ. Ναυτιλίας ζητεί ο ΣΕΤΕ εν όψει της απεργίας της ΠΝΟ

Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας ώστε «να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών σε έναν σημαντικό αριθμό προορισμών της χώρας» ζητεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εν όψει της απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ σε επιστολή του προς τον Π. Κουρουμπλή, «τον Σεπτέμβριο αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα περισσότεροι από 3 εκατ. ξένοι τουρίστες». «Πρόκειται για τον τρίτο σημαντικότερο μήνα σε επίπεδο διεθνών αφίξεων για τον ελληνικό προορισμό μετά τον Αύγουστο και τον Ιούλιο και με πολύ υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τον Ιούνιο. Eπίσης, σχεδόν το 10% επί του συνόλου των άμεσων τουριστικών εσόδων της χώρας, εισπράττονται τον Σεπτέμβριο» αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ζητεί «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια παρέμβασης» του υπουργού Ναυτιλίας, προκειμένου «να αποφευχθεί ο αποκλεισμός της πρόσβασης των ξένων επισκεπτών, αλλά και των Ελλήνων, σε έναν σημαντικό αριθμό προορισμών της χώρας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα