Παρέμβαση του Π. Πολάκη σε εκπομπή προς αποκατάσταση της αλήθειας (Βίντεο)

Την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη προς αποκατάσταση της αλήθειας προκάλεσε το ρεπορτάζ που παρουσίασε στην εκπομπή της χθες το βράδυ η Φαίη Μαυραγάνη στο «Ε» και στο οποίο αναφερόταν στις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων που δήθεν έχουν δρομολογηθεί κατ’ επιταγή του τρίτου μνημονίου.

 

«Ο τρόπος που παρουσιάζεται μια σειρά από στοιχεία είναι τρόπος γκαιμπελικής προπαγάνδας. Ο πίνακας που δείξατε δεν ισχύει» διαμαρτυρήθηκε έντονα ο υπουργός και εξήγησε ότι: «Η σελίδα 1.022 που με τόσο σιγουριά αναφερθήκατε στην αρχή, (…) είναι η σελίδα που αναφέρετε στο φαρμακευτικό κλόου μπακ (claw back) των νοσοκομείων» δεν έχει καμία σχέση με «την περικοπή των επιδομάτων που παρουσιάσατε ως βέβαια». Επιπλέον συνέχισε ο αν. υπουργός, ο «ΕΟΠΥΥ έχει εισπράξει από τα ασφαλιστικά ταμεία 3 δισ 550 εκ. ευρώ και θα φτάσει στα 4 και για πρώτη φορά».

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ως «εξοργιστικό ψέμα» όσα ειπώθηκαν και ο οικονομικός συντάκτης του καναλιού κλήθηκε με τη σειρά του να παρέμβει, ο οποίος τον επιβεβαίωσε καθώς όπως και αυτός με τη σειρά του μίλησε για «συστάσεις της Παγκόσμιας τράπεζας» και όχι «ψηφισμένα στο 3ο μνημόνιο» που επέμενε στην αρχή της εκπομπής παρουσιάζοντας τους πίνακες η δημοσιογράφος και μάλιστα με τόση σιγουριά παραπέμποντας και σε σελίδα.

Στις προτάσεις της παγκόσμιας τράπεζας ήταν η περικοπή των επιδομάτων εξήγησε ο κ. Πολάκης και όχι «δεδομένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» και «ψηφισμένη στο μνημόνιο» όπως παρουσιάστηκε από τη δημοσιογράφο της εκπομπής. «Αν μου λέτε τα υπογράφω και μετά τα πετάμε, να σας πιστέψω» έλεγε η κ. Μαυραγάνη επικαλούμενη τη σελίδα 1022 του Μνημονίου όταν ο βουλευτής κ. Μεϊκόπουλος που ήταν στο πάνελ της επεσήμανε ότι αυτά που λέει δεν ισχύουν. «Θέλετε να σας το βρω και να το στείλω;» απαντούσε.

Τελικά εν μέσω πολλών διακοπών ακόμα και από τους καλεσμένους της εκπομπής, ο αν. υπουργός υγείας κατάφερε να συνεχίσει λέγοντας ότι: «Η διαφωνία με τους θεσμούς είναι ότι δεν πιστεύουν ότι έχουν εξοικονομήσει τα 740 εκ. για το επίδομα αλληλεγγύης. Το ίδιο και χειρότερο είναι όταν λέτε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν παίρνει χρήματα, αλλά πηγαίνουν όλα για το χρέος. Αντίθετα ο ΕΟΠΥΥ για πρώτη φορά έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 340 εκ. ευρώ νοσοκομεία και μέχρι το Δεκέμβρη θα είναι πάνω από 550 εκ.»

Kατ. Μπρέγιαννη – ΑΥΓΗ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα