Παρέμβαση της Ράνιας Αντωνοπούλου σε συνέδριο για τις εργασιακές σχέσεις

 Συνέδριο με θέμα «Οι ανισότητες και ο κόσμος της εργασίας: ο ρόλος των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού διαλόγου» συνδιοργανώνουν η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο οποίο θα συμμετέχει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Το συνέδριο, που διεξάγεται στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, εστιάζει στις επιπτώσεις που έχει η αύξηση της ανισότητας στις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές, αλλά και στις προοπτικές ανάταξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον ρόλο των εργασιακών σχέσεων.

Η κ. Αντωνοπούλου θα συμμετάσχει την Παρασκευή σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Εργασιακές σχέσεις και ανισότητες: η πολιτική σκοπιά και προοπτική».

Σχετικά με το συνέδριο η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε:

«Ζούμε την εποχή των μεγάλων ανισοτήτων: ανισοτήτων στο εισόδημα, στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση. Το χάσμα έχει ξεπεράσει τα βιώσιμα επίπεδα, επηρεάζει ήδη τις οικονομίες και απειλεί τη συνοχή των κοινωνιών. Διαπιστωμένα, μέρος των ανισοτήτων σχετίζεται με τους μηχανισμούς που διέπουν τον χώρο της εργασίας- από το ύψος των μισθών και το είδος των εργασιακών σχέσεων, μέχρι την συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση. Για αυτό είναι κρισιμότερο από ποτέ να δούμε το μέλλον της Ευρώπης μέσα από το πρίσμα των πολιτικών εκείνων που θα εγγυώνται την ισορροπία και τη δικαιοσύνη στο χώρο της εργασίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα