Παρέμβαση στο Εφετείο Αθηνών για τον απεργό πείνας Σ. Χριστοδούλου

Παρέμβαση στο Εφετείο της Αθήνας πραγματοποίησαν άτομα πετώντας τρικάκια, διαμαρτυρόμενα για τον Σπύρο Χριστοδούλου που είναι κρατούμενος και έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περίπου 30 άτομα ανέβηκαν έως τον 7ο όροφο του Εφετείο, πέταξαν τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

«Σήμερα το πρωί 20/2 η ”Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σ. Χριστοδούλου” πραγματοποίησε παρέμβαση στο Εφετείο Αθηνών με μοίρασμα κειμένων και τρικάκια, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σ. Χριστοδούλου. Μετά το τέλος της παρέμβασης ομάδα ΔΙΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή 12 συντρόφων-ισσων, τώρα βρίσκονται στην ΓΑΔΑ», αναφέρει η αναρχική ομάδα.

Ενημερωτικό κείμενο του Απεργού Πείνας Σπύρο Χριστοδούλου

Σύντροφοι και Συντρόφισσες σας χαιρετώ με μία σφιχτή αγκαλιά για τον καθένα σας και την καθεμία σας ξεχωριστά. Από τις 14/1/19 έχω προβεί σε απεργία πείνας για το αυτονόητο γιατί θέλουν να με θάψουν στη φυλακή οι διώκτες μου. Έχω στο πλευρό μου όλες και όλους εσάς που με την αλληλεγγύη σας και την συντροφικότητα σας, με τις πράξεις σας, τους δίνετε το μήνυμα ότι κανένας αιχμάλωτος της κρατικής εξουσίας δεν είναι μόνος του και σας ευχαριστώ όλους και όλες σας. Ευχαριστώ όλες τις συλλογικότητες και τις ατομικότητες που δίνετε τα μηνύματα στον εχθρό μας. Τώρα η τύχη μου εξαρτάται από την εισαγγελέα της Χαλκίδας που παρανόμως και αναιτιολόγητα προσδιόρισε την δικάσιμο μου στις 28/2/19 για να μου κλέψουν τα χρόνια που έχω εκτίσει και για να με κάμψουν από την απεργία πείνας που έχω προβεί από τις 14/1/19, όμως εγώ θα την συνεχίζω μέχρι τον θάνατο. Είναι πολύ γελασμένοι όλοι τους, αν νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Όλοι εμείς θα τους ανατρέψουμε τον αντινομοθετικό ισχυρισμό τους και θα βγούμε νικητές στον αγώνα που δίνουμε και παίρνω απεριόριστη δύναμη με την αλληλεγγύη και τις ενέργειες σας, τις δράσεις σας απέναντι στο υπόδουλο κράτος τους.

Η εισαγγελέας εφετών Αθηνών Βασιλική Βλάχου συνέχισε την ποταπή δουλειά του Περικλή Δράκου και έστειλε παρανόμως την αίτηση μου πριν 10 μέρες και κάτι πάλι στην Εύβοια, όπου εκεί ανέλαβε να παίξει το βρώμικο παιχνίδι η εισαγγελέας Βασιλική Δελιστάθη. Εγώ παραιτήθηκα στέλνοντας φαξ στις 11/2/19 9:38π.μ από την γραμματεία Λάρισας, από την παράνομη εισήγηση στην Εύβοια όπου σας προανέφερα για την συγχώνευση των ποινών μου. Δύο ώρες αργότερα και ενώ είχαν λάβει την παραίτηση μου, παραβιάζοντας τα καθήκοντα τους και κάνοντας υπέρβαση εξουσίας, όπως το συνηθίζουν άλλωστε σε αιχμαλώτους της κρατικής εξουσίας, την ορίσανε στις 28/2/19 , για να κρατήσει πολύ και να αναγκαστώ, πιστεύοντας με το φτωχό τους το μυαλό, να σταματήσω την απεργία πείνας. Πήρα την γραμματεία της Εύβοιας εκείνο το πρωί και τους έβρισα και τους είπα πως ακολουθούν την γραμμή της αντιτρομοκρατικής και δεν μιλάγανε καθόλου. Τους ρώτησα πως γίνετε η ποινή βάσης μου, ενώ υπάγομαι και πρέπει να εξεταστεί στην Αθήνα και αντιστοιχεί σε 14 χρόνια 11 μήνες και κάτι ημέρες και εσείς να δέχεστε πάλι το μαύρο χαρτί που έστειλε παρανόμως εκεί η εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Β.Βλάχου και μετά να αναλαμβάνει η εισαγγελέας Εύβοιας Β.Δελιστάθη αναιτιολογήτως και να το καταχωρεί με συνοπτικές διαδικασίες (μέσα σε 2 ώρες) δικάσιμο παρανόμως και να μην λαμβάνει υπόψη της τα άρθρα 101 και 107 π.κ.που θεσμοθέτησε ο νομοθέτης; Τέλος τους τόνισα πως ότι και να πάθω τώρα είστε όλοι σας υπεύθυνοι, με την κατάσταση της υγείας μου να χειροτερεύει. Ειδικά η εισαγγελέας Εύβοιας Β.Δελιστάθη έχει την περισσότερη ευθύνη καθώς βρίσκομαι στην 36η-37η ημέρα απεργίας πείνας. Έχω χάσει 25 κιλά και παίζει ολοφάνερα με την ζωή μου.

Εχτές κατατέθηκε άλλη μία αίτηση στην εισαγγελία Εύβοιας για να σταλθεί η αίτηση μου στην Αθήνα και να γίνει η προσμέτρηση και η συγχώνευση των ποινών μου, εκεί δηλαδή που υπάγομαι νομοθετικά. Καθημερινώς δίνω μάχη με τα ζάχαρα, τις κρεατινίνες που τρώνε κρέας από τον ανθρώπινο οργανισμό εδώ και 25 μέρες, με το αναπνευστικό που είχα σήμερα το πρωί 73 οξυγόνο. Θελήσανε να με μεταφέρουνε στο νοσοκομείο και αρνήθηκα (υπογράφοντας ότι αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη αν πάθω κάτι) όπως αρνήθηκα και στις 17/2/19 όπου είχα διακομισθεί εκτάκτως καθώς η επαφή μαζί σας μου δίνει δύναμη και σας ευχαριστώ. Τα δάκτυλα του αριστερού μου ποδιού πλέον δεν δουλεύουνε καθόλου λόγω της σκληρής απεργίας πείνας που έχω προβεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών ορθοπεδικών και αγγειοχειρούργων. Σε λίγες μέρες θα διακομισθώ πάλι, για να γίνουν οι εξετάσεις στο πόδι μου και για την κατάσταση της υγείας μου. Όλα αυτά όμως για εμένα είναι το τελευταίο μπροστά στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί, και να το ξέρετε. Πρώτα είστε εσείς όλοι και όλες, ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί και πιστέψτε με ότι θα τα καταφέρουμε. Με την αντίσταση που φέρνουμε στους βρώμικους χειρισμούς της κρατικής καταστολής, μπροστά μας είναι πολύ λίγοι. Θέλω να ρίξετε το βάρος σας στην εισαγγελία Χαλκίδας για να δούνε με την σειρά τους κι αυτοί, πως είναι να παίζουνε με τη ζωή ενός απεργού πείνας. Η βρωμιά η αντινομοθετική της εισαγγελέας Εύβοιας Β.Δελιστάθη να μην περάσει από όλους και όλες μας.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες, συντρόφισσες και σύντροφοι που είσαστε συνοδοιπόροι μου στον αγώνα που δίνουμε και σας στέλνω όλους και όλες συντροφικούς χαιρετισμούς.

Εξεγερθείτε στους γδάρτες των ονείρων μας.

Ζήτω η Αναρχία

Σπύρος Χριστοδούλου

Φυλακές Λάρισας

19/2/19

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα