Παρέμβαση Στουρνάρα: «Να τηρήσουμε ευλαβικά όλα τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές»

Η «ευλαβική» τήρηση όλων των συμφωνηθέντων με τους δανειστές αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, προκειμένου να αποφύγει αναταράξεις από το επιδεινούμενο διεθνές και περιφερειακό οικονομικό κλίμα.

Με παρέμβασή του στα «Παραπολιτικά», ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι οι πιέσεις που ασκούνται από τις αγορές στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί λόγω περιφερειακών αλλά και διεθνών εξελίξεων, τονίζοντας ότι η χώρα μας πρέπει να «θωρακιστεί» καθώς παραμένει «εύθραυστη», για να μην παρασυρθεί στη δίνη των διεθνών αναταράξεων.

Το πρώτο σημείο που θίγει ο Γ. Στουρνάρας είναι η επιδείνωση του κλίματος από τον Βορρά έως τον Νότο και από την Ανατολή έως τη ∆ύση. Ο εμπορικός και νομισματικός πόλεµος που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ µε την Κίνα και η αύξηση των επιτοκίων προκαλούν σεισµικές δονήσεις στις αγορές και, όπως τονίζει ο κεντρικός τραπεζίτης, δηµιουργούν ένα «οικονοµικό περιβάλλον λιγότερο φιλικό απ’ ό,τι είχε υποτεθεί». Τι σηµαίνει πρακτικά αυτό; Οτι κάθε «στραβοτιµονιά», κάθε λάθος µπαίνει στο «µάτι» των αγορών, που «τιµωρούν» τους αποκαλούµενους «αδύναµους κρίκους». Σηµειωτέον ότι το ελληνικό 10ετές βρέθηκε να διαπραγµατεύεται κοντά στο 4,7%, ενώ το 7ετές ξεπέρασε το 4,1%.

Σύµφωνα µε τον διοικητή της ΤτΕ, η ευλαβική τήρηση από την Ελλάδα όλων των συµφωνηθέντων µε τους δανειστές της είναι µονόδροµος για να βγει από το κάδρο της κρίσης και να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα