Παρέμβαση Ομπάμα στις γαλλικές εκλογές, καταγγέλει η ανιψιά της Λεπέν

Την παρέμβαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama στην προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία,  κατήγγειλε σήμερα η βουλευτής του Εθνικού Μετώπου Marion Marechal-Le Pen, εκτιμώντας ότι η υποστήριξη που προσέφερε στον Emmanuel Macron «λέει πολλά» για την εξωτερική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει ο τελευταίος.

«Είναι εντελώς απίστευτο σήμερα ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος να μπορεί να επεμβαίνει με τέτοιο τόσο άμεσο τρόπο στη γαλλική πολιτική», δήλωσε η Marechal Le Pen μετά την ανακοίνωση του Obama ότι στηρίζει τον Macron μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ από το κόμμα του κεντρώου υποψηφίου «Εμπρός!».

«Πιστεύω ότι αυτό λέει πολλά για το ποια θα είναι αύριο η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική του Macron, δηλαδή μια πολιτική απολύτως υποταγμένη στον ατλαντισμό, στην πολεμοχαρή πολιτική κυρίως του ΝΑΤΟ», τόνισε η βουλευτής.

Όταν ρωτήθηκε για το δικό της μέλλον, η Marechal Le Pen επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά της στις βουλευτικές εκλογές, όμως χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί σύντομα από την πολιτική.

«Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφια (…) Έχω επίσης δηλώσει ότι δεν θα διστάσω να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή. Όμως θα το κάνω την κατάλληλη στιγμή για να μην βλάψω ούτε το κίνημά μου, ούτε την εθνική μάχη που δίνουμε για τη Γαλλία», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία του Εθνικού Κόμματος στην περίπτωση που η θεία της Marine Le Pen χάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, η Marechal απάντησε: «δεν το έχω σκεφτεί καθόλου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα