Παρέμβαση Ομπάμα για το ελληνικό θέμα-Στη Γερμανία το επόμενο Σάββατο

jggΤο Αννόβερο της Γερμανίας θα επισκεφτεί στις 23 Απριλίου, ο αμερικανός πρόεδρος όπου θα συναντηθεί και με την γερμανίδα καγκελάριο και αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα αλλά και τις οικονομικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον ανώτερο διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Charles Kypchan, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους με τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς, οι Αμερικανοί επιμένουν ότι για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Kypchan δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η χώρα μας επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα.

Επιπλέον θα εστιάσουν στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την ελληνική οικονομία.

Παράλληλα,δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ταξίδι του Μπάρακ Ομπάμα σχετίζεται άμεσα και με το πολυαναμενόμενο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα