Παρέμβαση Μέρκελ-Προειδοποιεί για το Brexit

German Chancellor and leader of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel gestures during the second day of the CDU party congress in Karlsruhe, Germany December 15, 2015. REUTERS/Kai Pfaffenbach TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1YQ8Q

Την πρώτη παρέμβασή της ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι η στάση των Ευρωπαίων έναντι του Λονδίνου θα είναι πιο αυστηρή στην περίπτωση ενός Brexit.

H παρέμβαση έρχεται μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το Brexit κερδίζει έδαφος.

«Η απόφαση είναι των Βρετανών ψηφοφόρων, αλλά προσωπικά ελπίζω και επιθυμώ η Βρετανία να παραμείνει μέρος της ΕΕ», είπε η καγκελάριος.

Προειδοποίησε ότι το Λονδίνο δε θα λαμβάνει την ίδια «ποιότητα συμβιβασμού» με τις χώρες-μέλη αν βγει από την ΕΕ και δε μοιράζεται τα κόστη της ενιαίας αγοράς μαζί με τα οφέλη αυτής.

Η κα Μέρκελ σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διατυπώνει τη γνώμη του για τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να έχει επιρροή στον καθορισμό τους μόνο αν παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Συνεργαζόμαστε καλά με το Η.Β., ιδιαίτερα ίσως όταν συζητάμε για νέους κανόνες για την ΕΕ», δήλωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα