Παρέμβαση Α. Ταγιάνι για άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), Αντόνιο Ταγιάνι, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη σημερινή συνάντησή τους, στις Βρυξέλλες.

«Του πρότεινα, σε εφαρμογή του ομόφωνου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να επικοινωνήσει άμεσα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να αναλάβει μεσολαβητικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν το συντομότερο στην πατρίδα, το στράτευμα και τις οικογένειές τους. Του ζήτησα να επικοινωνήσει άμεσα, προσωπικά ο ίδιος με τις τουρκικές αρχές, και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Ερντογάν, ζητώντας η Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις, τους κανόνες καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο και να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημούλης.

«Εντείνουμε τη διεθνή κινητοποίηση, με σοβαρότητα, με εθνική συνεννόηση. Δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρις ότου τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν στην πατρίδα» τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα