Παράταση μέχρι τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως και την 5.1.2018 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2018 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία, οι περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018.

Επίσης, όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες, πρέπει να υποβάλλουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες στην εφορία.

Χθες η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, δήλωνε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει την πορεία της πληρωμής των τελών και θα αποφασίσει αν θα χρειαστεί να δώσει παράταση ή όχι, καθώς η καταληκτική διορία πέφτει Κυριακή, δεδομένου και του υψηλού προστίμου που προβλέπεται από το νόμο (100% της αξίας των Τελών που δεν θα έχουν πληρωθεί εμπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου).

Το αργότερο έως την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιδότησης πετρελαίου 2017-2018. Η δόση για όσους προμηθευτούν πετρέλαιο έως το τέλος του 2017 θα δοθεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα