Παράταση ζωής για το Mega από το ΣτΕ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ίδιος ο σταθμός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το ΕΣΡ αποφάσισε το τέλος της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού, καθώς έκρινε πως ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός.

Βασικό επιχείρημα του ΕΣΡ είναι πως “ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο ‘MEGA CHANNEL’ λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στην διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν έχει υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων”.

Η απόφαση του ΕΣΡ ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του Συμβουλίου είχαν διαφορετική άποψη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της Τηλέτυπος κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υπόμνημα με το οποίο ζητούσε να θεωρηθεί το κανάλι μη ενημερωτικό από την Ανεξάρτητη Αρχή ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει έως και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.​

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα