Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Ρεβυθούσα από τους εργολαβικούς της ΔΕΣΦΑ

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Ρεβυθούσα θα προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ), με αφορμή την τέλεση των εγκαινίων της 3ης δεξαμενής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Ο ΠΣΕΦΑ εκπροσωπεί τους εργαζομένους μέσω τρίτων, εργολαβικών, εταιριών που απασχολούνται στη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. Πρόκειται για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών εξειδικευμένων σε θέματα Φυσικού Αερίου) που αποτελεί το 62% του ανθρώπινου δυναμικού του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (περίπου 350 εργαζόμενοι σε σύνολο 550) και απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για πολλά χρόνια (κάποιοι και πάνω από 15), καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ζητούν «να προσληφθούν από τον πραγματικό τους εργοδότη, την ΔΕΣΦΑ και άρα να εξισωθον μισθολογικά με συναδέλφους τους, με τους οποίους εκτελούν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα, ακριβώς για την ίδια εργοδότρια εταιρία, υπό τις ακριβώς ίδιες συνθήκες απασχόλησης, στους ακριβώς ίδιους εργασιακούς χώρους».

Διεκδικούν, με απλά λόγια, το τέλος της ομηρίας τους μέσω νομοθετικής παρέμβασης, πριν την πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

«Εφόσον δεν έχουμε ακόμη λάβει καμία ικανοποιητική απάντηση στο αίτημά μας, συνεχίζουμε τον αγώνα που θα κάνει να ακουστεί παντού η ανισότητα που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Σας καλούμε να είστε σε επαγρύπνηση. Χάνουμε κάτι τώρα για να μη χάσουμε τα πάντα αύριο», τονίζουν στο κάλεσμά τους ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα