Παππάς: Ο ΕΛΔΟ δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από offshore κ. Μητσοτάκη

Ο ΕΛΔΟ δεν θα έχει έσοδα από offshore όπως αυτές που «ενισχύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό» της οικογένειας Μητσοτάκη, αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με αφορμή αναφορά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), ενώπιων των τομεαρχών της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει το θράσος να μιλάει για “παράγκα του διαστήματος”.

Ας γνωρίζει ότι ο ΕΛΔΟ δεν έχει εισπράξει, διαχειριστεί ή ξοδέψει ούτε μισό ευρώ ως τώρα.

Ούτε πρόκειται να συνεργαστεί ή να χρηματοδοτηθεί από offshore εταιρείες, όπως αυτές που λείπουν από το πόθεν έσχες συγγενικών του προσώπων, παρότι ενισχύουν τον οικογενειακό του προϋπολογισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Χριστοφορίδης: Το να είναι κανείς επιστήμονας δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι έχει τη διάθεση να μανατζάρει έναν οργανισμό

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ένας Έλληνας, «ένας επιστήμονας διεθνούς κύρους, καταξιωμένος, μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχουν δώσει το όνομά του σε έναν αστεροειδή, δεν μιλάμε για κανέναν τυχαίο και μακριά προφανέστατα από μένα κάθε προσπάθεια να υποβαθμίσω τη σημασία του ή να αποδομήσω την προσωπικότητά του» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), ο κ. Χριστοφορίδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, « (…) πρέπει, όμως, να πούμε ότι το να είναι κανείς επιστήμονας, να είναι αστροφυσικός, να έχει συμμετάσχει σε τόσο σημαντικές αποστολές που έστειλαν διαστημικά αντικείμενα ακόμα και κοντά στον Κρόνο δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι είναι και ικανός ή έχει τη διάθεση να μανατζάρει έναν Οργανισμό, όπως ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός. Προτάθηκε επειδή ακριβώς ο άνθρωπος είναι ένας ειδικός στον χώρο. Το ότι είσαι ειδικός και διατυπώνεις και τη διάθεση να συνεισφέρεις δεν σημαίνει ότι έχεις και τη δυνατότητα και τη διάθεση τελικώς».

«Νομίζω» πρόσθεσε ο κ. Χριστοφορίδης «ότι κάνει εντύπωση σε όλους τους λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους πώς ένας τέτοιος άνθρωπος όπως αυτός που συμμετείχε σε πρότζεκτ της NASA σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες, σε λιγότερο από μήνα, στον οποίο μάλιστα μεσολάβησε και το Πάσχα, έβγαλε το συμπέρασμα ότι πια όλα ειναι στραβά σε αυτόν τον διαστημικό οργανισμό. Αυτό μου κάνει εντύπωση και νομίζω θα κάνει και σε κάθε λογικό σκεπτόμενο ακροατή μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα