Παππάς: Ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις 4 δισ. ευρώ για την επέκταση των οπτικών ινών

Η επέκταση των οπτικών ινών, μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, ύψους 4 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία, βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Πρόκειται για επένδυση που θα καταστήσει την Ελλάδα κόμβο Δίκαιης Ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, κέντρο του παγκόσμιου τηλεπικοινωνιακού και επενδυτικού χάρτη, καθώς και των οικονομικών εξελίξεων”. Αυτό τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος παρέστη σήμερα σε εκδήλωση και ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) του Ομίλου ΟΤΕ.

Κατά το χαιρετισμό του, ανέφερε επίσης τα εξής:

“Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της Κυβέρνησης. Είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε, από την πρώτη στιγμή, να πολλαπλασιάσει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Παράλληλα, δείχνει πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά τα συμφέροντά του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος αυτής.

Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι αποτελούν τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. Σε αυτό  το πλαίσιο, είμαστε αποφασισμένοι να διοχετεύσουμε επιπλέον δημόσιους πόρους, ώστε -πριν το 2025- να έχουμε υπερβεί  τους στόχους για την Κοινωνία του Gigabit.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα