Παππάς: Βγαίνουμε από τα μνημόνια – Δεν έχουμε κάνει παραχωρήσεις στο Μακεδονικό

Στη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Βγαίνουμε από τα μνημόνια, δεν έχουμε κάνει παραχωρήσεις στο Μακεδονικό. Η συμφωνία η οποία έχουμε στο Μακεδονικό είναι μία συμφωνία που διασφαλίζει τα ελληνικά συμφέροντα και βελτιώνει τη θέση της χώρας. Βελτιώνει τη θέση και της γειτονικής χώρας. Είναι μία συμφωνία στην οποία και οι δύο είναι κερδισμένοι, δεν είναι και οι δύο προδότες” είπε ο κ. Παππάς και σημείωσε:

“Εμείς φέραμε μία συμφωνία η οποία είναι λειτουργική. Το κρίσιμο είναι ότι υπάρχει ένα διαζύγιο ρητό, το οποίο πάρθηκε ως απόφαση από τους γείτονες μας μέσα από μία τεράστια πολιτική σύγκρουση”.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τη ΝΔ για τη συμφωνία, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ανέφερε: “Η ΝΔ έχει δομικό πρόβλημα, αυτή τη στιγμή έχει κάνει μία τεράστια μετατόπιση. Μετατοπίζεται από τη γραμμή της υπεράσπισης του Βουκουρεστίου, στη γραμμή Σαμαρά 1992, η οποία ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η γραμμή η οποία θεωρεί το Βουκουρέστι απλώς μία μπλόφα, η γραμμή η οποία κάνει τους ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει και στο υπουργείο Εξωτερικών για λογαριασμό της ΝΔ να δαγκώνουν τη γλώσσα τους και να σφίγγονται” και πρόσθεσε:

“Είχαμε μεγάλα συλλαλητήρια τα οποία έγιναν πριν ολοκληρωθεί και διατυπωθεί η συμφωνία. Πάρα πολύς κόσμος από τον κόσμο που κατέβηκε με αυξημένες ευαισθησίες πρώτον δεν είχε καλή αντίληψη για το τι είχε υπογράψει η χώρα μας και δεύτερον κατέβηκε διότι θεώρησε ότι με μία συμφωνία που θα έφερνε η κυβέρνηση θα υπήρχε μία προσβολή και διεκδίκηση των γειτόνων απέναντι στην αρχαία ελληνική ιστορία της Μακεδονίας, την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας, του Αριστοτέλη. Αυτό στη συμφωνία είναι όσο καθαρό μπορεί να γίνει σε μία διεθνή συμφωνία. Ρητώς οι γείτονες μας δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική κληρονομιά… Και οι άνθρωποι που είναι στρατευμένοι στην Χρυσή Αυγή και αυτοί που είναι στη ΝΔ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τοπικές κοινωνίες συναποτελούνται από ανθρώπους οι οποίοι μεταξύ τους γνωρίζονται”.

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η πρώτη και σοβαρότερη κατάσταση που αλλάζει είναι ότι έχουμε ένα ρυθμισμένο τοπίο που σημαίνει ότι τα κανάλια μπορούν να κάνουν τον σχεδιασμό τους. Φεύγουμε από τη φάση όπου τα κανάλια ήταν οργανισμοί οι οποίοι επειδή δεν έβγαιναν οικονομικά συμπίεζαν και τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς, την ποιότητα του προγράμματος… Είναι μία κατάσταση ρυθμισμένη, είναι αυστηρά τα κριτήρια. Εάν έχουμε πέντε κανάλια οι εργαζόμενοι θα είναι 2.000 κατ’ ελάχιστον στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, εάν έχουμε έξι κανάλια θα είναι 2.400. Είναι ένα καθαρό τοπίο για την επόμενη δεκαετία”.

“Η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει την τετραετία, έχει μία ισχυρή εντολή και ισχυρή και ανθεκτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία” ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα