Παππάς:Η κυβέρνηση έχει αποφασιστικότητα για την προώθηση μεταρρυθμίσεων

αρχείο λήψης (3)Για σταθεροποίηση της οικονομίας, πτώση της ανεργίας και άνοιγμα της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, ότι η ελληνική οικονομία πάει καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν πάρα πολλοί, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερα, αν οι διαφωνίες ανάμεσα στις θεσμούς δεν καθυστερούσαν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

“Μαζί με την αυταπόδεικτη πολιτική σταθερότητα, σταθεροποιείται και η οικονομία μας. Η ανεργία κινείται πτωτικά, ο τουρισμός πάει για νέο ρεκόρ αφίξεων, η χώρα είναι πρώτη για την προετοιμασία του ΕΣΠΑ της νέας περιόδου. Διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν, ότι δεν θα τα καταφέρναμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ακόμη, άνοιξε η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία, κατά την εκτίμησή του, αν κλείσει σύντομα μπορεί να πείσει τους επενδυτές, ότι η Ελλάδα είναι σε μια νέα φάση.

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως το ασφαλιστικό, το άνοιγμα της τηλεοπτικής αγοράς. “Προχωράμε σε δίκαιη ανάπτυξη, μια ανάπτυξη που οι καρποί της δεν θα είναι προνόμιο μιας μειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε., εκτίμησε πως είναι τουλάχιστον αφελείς όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κοστολογήσουν μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Αφελείς ήταν όσοι και πέρυσι έπαιζαν με τη φωτιά με την αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα. Οι ίδιοι τώρα παρακαλούν να μην αποχωρήσει μια χώρα που δεν είναι καν στην Ευρωζώνη» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα