Παππάς:Η αξιολόγηση θα κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου-Σε ρόλο τεχνικού συμβούλου το ΔΝΤ

Αισιόδοξος ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής.

Μιλώντας στον realfm εκτίμησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στο ελληνικό πρόγραμμα».

Ο Νίκος Παππάς απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, ενώ επιβεβαίωσε την πληροφορία για πρωτοβουλία Γιούνκερ προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση και να μεταφερθεί η συζήτηση για μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και αν υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε στο καλοκαίρι σημείωσε : «Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση αναφέρει ότι μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής απάντησε:

«Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα