Παππάς:Ήρθε η ώρα να σπάσει το τρίγωνο διαφθοράς μεταξύ πολιτικής,τραπεζών και ΜΜΕ

imagehandler_4_0

Κεφαλαιώδες ζήτημα στη διαδικασία ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τη διαφάνεια και τόνισε ότι πλέον «ήρθε η ώρα να σπάσει το τρίγωνο της διαφθοράς μεταξύ πολιτικής, τραπεζών και μέσων ενημέρωσης».

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο BBC α ναφερόμενος στη μείωση του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών ποικίλης ύλης και πανελλαδικής εμβέλειας δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα, ο περιορισμός αυτός αποτελεί τη μόνη οικονομικά βιώσιμη επιλογή για τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

«Πώς μπορεί η αγορά, όπως είναι, να υποστηρίξει τόσα κανάλια; Δεν μπορούμε να έχουμε τόσα μη βιώσιμα μέσα μαζικής ενημέρωσης να λειτουργούν και να συσσωρεύουν χρέη» αναφέρει στο BBC ο υπουργός Επικρατείας.

«Για χρόνια, πολλά από τα κανάλια στηρίζονταν από τους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους, και από τα κέρδη που αποκόμιζαν από τα συμβόλαια με το κράτος ή από άλλες δραστηριότητες. Χρησιμοποιούσαν τα χρήματα για να στηρίξουν τα κανάλια που δεν ήταν οικονομικά βιώσιμα. Ταυτόχρονα, πολιτικοί ήταν πρόθυμοι να κλείνουν δουλειές με τους ιδιοκτήτες των καναλιών, επειδή αυτό σήμαινε ότι δεν θα τους ασκούσαν κριτική», δηλώνει σχετικά ο υπουργός Επικρατείας.

Οι δηλώσεις του κ. Παππά, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αφιερώματος του BBC για την κατάσταση στην ελληνική τηλεοπτική αγορά. Όπως αναφέρθηκε, μέσω του σχετικού διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί, θα διατεθούν τέσσερις άδειες 10ετούς διάρκειας με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες που θα υποβάλουν προσφορές πρέπει να αποδεικνύουν την κερδοφορία τους, να είναι πλήρως διαφανείς όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία τους και να αποδεικνύουν ότι πληρώνουν το προσωπικό τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα