Παπαστράτος: Η καινοτομία κλειδί για την ανάκαμψη της χώρας

«Μέλλον χωρίς έμφαση στην καινοτομία δεν μπορεί να υπάρξει».

Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρ. Χαρπαντίδης μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την πρωτοβουλία Disrupt Greece που στηρίζει τις επιχειρηματικές ιδέες των νέων.

Όπως είπε ο κ. Χαρπαντίδης η Ελλάδα χρειάζεται μια δημιουργική ανατροπή, με επίκεντρο την καινοτομία και τους νέους και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της χώρας.

«Η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει και να βγει από το τέλμα της ύφεσης», επεσήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να πετύχει.

Ο επικεφαλής της Παπαστράτος αναφέρθηκε και στο φαινόμενο του brain drain, της μαζικής φυγής των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό για εξεύρεση εργασίας, λέγοντας πως πρεπει να σταματήσει καθώς μόνο κακό κάνει στη χώρα.

Υπογράμμισε δε ότι και η Παπαστράτος έχει επενδύσει αρκετά στην καινοτομία και τόνισε πως το εργοστάσιό της, όπου εγκαταστάθηκε η μονάδα παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού γίνεται πλέον κέντρο παραγωγής και εξαγωγής καινοτομίας.

Κλείνοντας τόνισε ότι η θυγατρική της Philip Morris, η οποία επί πολλά χρόνια στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική οικονομία είναι αρωγός της πρωτοβουλίας Disrupt Greece των Industry Disruptors – Game Changers και του περιοδικού Fortune γιατί πιστεύει πως με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.

mononews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα