Παπανδρέου: Ανεύθυνη η στάση της ΝΔ για το θέμα των Σκοπίων

Σφόδρα επικριτικός για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Αν σήμερα οι συνθήκες επιτρέπουν λύση ικανοποιητική, τα ευρύτερα γεωπολιτικά δεδομένα είναι ένας ακόμη λόγος για να προχωρήσουμε. Τα Σκόπια, πέραν του ονόματος είναι φυσικός μας σύμμαχος. Η δε επίλυση του ζητήματος, θα μας επιτρέψει  και πάλι να  αξιοποιήσουμε τη στρατηγική μας θέση στα Βαλκάνια», τονίζει σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής” ο πρώην πρωθυπουργός και συμπληρώνει:

«Και πρέπει να πω ότι, διαφωνώ με τη θέση της ΝΔ. Σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι να υπεκφεύγει βάζοντας ως όρο τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων. Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο να κάνουν τον κύριο Καμμένο ρυθμιστή αυτής της εθνικής υπόθεσης».

Ερωτηθείς για τα περί «καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση,  ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι «η επικοινωνιακή στρατηγική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που «παίζει» με την έξοδο από το μνημόνιο, είναι η επόμενη μεγάλη αυταπάτη. Το «έπαιξε» και η ΝΔ το 2013-14. Πρόκειται περί συνειδητής πολιτικής απάτης».

Παράλληλα, υπενθύμισε την πολιτική της «πλατείας, που έλαβε σάρκα και οστά στα γραφεία της ΝΔ και υπηρετήθηκε από την ίδια, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, γιατί προωθούσε τις δικές τους επιδιώξεις».

Όσο για το πρόσφατο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βλέπω μάλιστα, τώρα τελευταία, μια προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία, με παρουσιάσεις βιβλίων παρουσία του κ. Καραμανλή. Η τελευταία προσπάθεια, έγινε από έναν άνθρωπο, που έγραψε το μέλλον της χώρας, πάνω σε μια χαρτοπετσέτα. Και ήταν εκ των βασικών υπευθύνων για την καταστροφική πορεία.

Με ψέματα, δεν γράφεται η ιστορία. Ακόμη περιμένω τον κ. Καραμανλή να συνεχίσουμε τη συζήτηση από εκεί που την αφήσαμε στο debate των εκλογών του 2009. Τον περιμένω να μας πει επιτέλους, τι χρέος και τι έλλειμμα άφησε.

Ισχύει ό,τι λένε οι απολογητές του στα βιβλία τους ή ισχύουν όσα και ο ίδιος επικύρωσε με την ψήφο του, σε κάθε προϋπολογισμό που υπερψήφισε από τότε;».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα