Παπακώστα: Στα εθνικά θέματα δεν χωρούν μικροκομματικές στοχεύσεις

Αρραγές εθνικό μέτωπο, όπως ορίζει η «Καραμανλική Σχολή Σκέψης», χωρίς κορώνες στο όνομα της «αντιπολιτευτικής» τακτικής, είναι η στάση που προκρίνει στα εθνικά θέματα η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Σε συνέντευξή της στην «F&M Voice» η Κ. Παπακώστα, που πρόσφατα δημιούργησε την πολιτική κίνηση «Νέα Ελληνική Ορμή» (ΝΕΟ), κάνει λόγο για μονομερή απόφαση διαζυγίου από την πλευρά της ΝΔ, βλέπει ότι υπάρχει χώρος στην κεντροδεξιά και, μιλώντας για τη μεταμνημονιακή εποχή, προτείνει ένα 10ετές «Εθνικό Σύμφωνο-Σχέδιο Δράσης».

Ειδικότερα, αναφερόμενη στην πρόσφατη συνάντηση της με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, η κ. Παπακώστα τονίζει ότι είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι της “Καραμανλικής Σχολής Σκέψης”, η οποία ορίζει πως στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα πρέπει να υπάρχει αρραγές εθνικό μέτωπο. Δεν χωρούν οι ιδεοληψίες, οι μικροκομματικές στοχεύσεις και οι κορώνες στο όνομα της “αντιπολιτευτικής” τακτικής» Δηλώνει μεν πως η κυβέρνηση πρέπει να ελέγχεται προσθέτει ωστόσο, πως «πρέπει να γίνονται αντιληπτές οι επιπτώσεις από μία εσωτερική ασυνεννοησία ή έναν εσωτερικό διχασμό».

Ερωτηθείσα αν υπάρχουν περιθώρια επιστροφής στη ΝΔ, η ίδια επισημαίνει «δεν διαζεύχθηκα εγώ τη Ν.Δ. Η διαγραφή μου ήταν απόφαση του κ. Μητσοτάκη, καθώς έκρινε πως οι απόψεις μου δεν αντιπροσωπεύουν τη σημερινή στρατηγική της Ν.Δ. Συνεπώς, η απόφαση αυτού του διαζυγίου ήταν μονομερής και πάντως όχι δική μου». Εξηγεί δε, πως με την παρούσα ηγετική ομάδα η επιστροφή δεν θα ήταν δυνατή λόγω «διαφορετικής πολιτικής σχολή σκέψης» αναφέροντας ως παραδείγματα «πιστεύω στην κοινωνική οικονομία και όχι στον νεοφιλελευθερισμό, στα εθνικά θέματα στην εθνική συνεννόηση και πιστεύω στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος».

Εξάλλου αναφερόμενη στη «Νέα Ελληνική Ορμή», κάνει λόγο για έντονη κινητικότητα στην κεντροδεξιά τονίζοντας πως «δείχνει ότι έχει αφεθεί χώρος. Όταν υπάρχει κενό, κάποιος θα το καλύψει» λέει και επισημαίνει ότι η ΝΕΟ θέλει να αντιπροσωπεύσει, να εκφράσει τον προβληματισμό των πολιτών και τις ανάγκες της κοινωνίας. Παράλληλα, παρατήρησε πως η πρωτοβουλίες δεν δημιουργούνται «από πάνω», αλλά «στη Δημοκρατία προκύπτουν ως ζητούμενα από τους πολίτες

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη βουλευτή, η «μεταμνημονιακή» εποχή που «βρίσκεται προ των πυλών» είναι μία νέα περίοδος, με νέες απαιτήσεις, προκλήσεις και προβλήματα, τα οποία η χώρα θα κληθεί να ξεπεράσει με δικό της σχέδιο και πρωτοβουλίες, στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και κατά την οποία θα συνεχίσουν οι δεσμεύσεις για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Γι’ αυτό ζητεί οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν και να δεσμευθούν σε ένα 10ετές «Εθνικό Σύμφωνο-Σχέδιο Δράσης.

Τέλος, ερωτηθείσα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τονίζει ότι «το Σύνταγμα δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από στατικότητα. Πρέπει να υπάρχει μία δυναμική σχέση με την πολιτική πραγματικότητα, η οποία εξελίσσεται» και δηλώνει πως η «ΝΕΟ» προτείνει την επεξεργασία ενός εθνικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα. «Παράλληλα, η Βουλή θα πρέπει να συμφωνήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε το ενδεχόμενο της τομής στη δομή του πολιτεύματός μας, αντλώντας από πρακτικές άλλων κρατών, όπως η Κύπρος» καταλήγει η κ. Παπακώστα .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα