Παπακώστα: Δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

“Συνεργάζομαι και συμμαχώ για τα προβλήματα του τόπου μας με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία συνεργασία με κανένα κόμμα”, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η Κατερίνα Παπακώστα, συμπληρώνοντας ότι ως επικεφαλής της “Νέας Ελληνικής Ορμής”, ανταποκρίθηκε στο δημόσιο κάλεσμα του Πρωθυπουργού, για εθνική συναίνεση, αναλαμβάνοντας “μία θέση που δεν μας αναλογεί”.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επιχειρηματολογώντας για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση, επικαλέστηκε τις αρχές του “καραμανλισμού”, τονίζοντας ότι, “είμαστε σε μεταβατική περίοδο, χρειαζόμαστε συναίνεση”.

Κληθείσα να σχολιάσει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τις αξίες του “καραμανλισμού”, η Κ.Παπακώστα απάντησε πως “ήταν συνειδητή επιλογή να το κάνει, κινείται ανάμεσα στην αντικοινωνική πολιτική, που στη βάση της είναι το κέρδος” ενώ αναφέρθηκε και σε “συνονθύλευμα ακροδεξιών ρητορικών”, από πλευράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης, η Κ.Παπακώστα τόνισε ότι “δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εθνική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και τη “Νέα Ελληνική Ορμή”.

Ειδικότερα, κληθείσα να απαντήσει σχετικά με παλαιότερες αναρτήσεις της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, επικριτικές προς την κυβέρνηση, απάντησε ότι, “δεν ανήκω σε αυτούς που κατεβάζουν τις δηλώσεις τους. Αυτές οι δηλώσεις αφορούσαν δηλώσεις της περιόδου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη πολιτική αντίληψη για τα πράγματα, σήμερα όμως, όπως με διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, τότε είχε κάποιες αυταπάτες και σήμερα έχει μπει στα ‘παπούτσια του μεσαίου χώρου’”.

Αναφορικά με τη χρήση δακρυγόνων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σχολίασε ότι, η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, πρέπει να περιφρουρεί τα γεγονότα είχε σχέδιο προστασίας των συμμετεχόντων, των επισκεπτών και των πολιτών, έσχατη λύση του οποίου ήταν η χρήση δακρυγόνων και ως εκ τούτου, “επελέγη αυτή η λύση για να μη δούμε να καίγεται το Βελλίδειο”.

“Η πολιτική ηγεσία δεν εισέρχεται στα εσωτερικά της φυσικής”, δήλωσε με αφορμή την καταγγελία δημοσιογράφου για τη σε βάρος του επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ και σημειώνοντας ότι έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον δημοσιογράφο, τόνισε ότι “θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Έχει επιληφθεί εισαγγελέας”.

Για τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου, ότι οι αστυνομικοί ζητούν αλλά δεν μπορούν να πάρουν 500 κράνη που έχουν γίνει δωρεά, περιορίστηκε να απαντήσει ότι “πρέπει να τελειώνουμε με αυτά τα γραφειοκρατικά ζητήματα”, τονίζοντας ότι καλό είναι να μη γίνονται δηλώσεις, αλλά έργα.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τη συνεργασία της με την Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη “έμπειρη και συνετή” και τόνισε ότι “έχουμε συμφωνήσει να λειτουργήσουμε για το κοινό καλό”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα