Παπαθεοδώρου για Α.Φλώρο: Να τροποποιηθούν οι διατάξεις για την απόλυση υπό όρους

Την τροποποίηση των διατάξεων για την απόλυση υπό όρους ζητεί ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, σχετικά με την αποφυλάκιση του Α.Φλώρου, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαθεοδώρου επικαλείται δήλωση του κ. Κοντονή στις 25/8/208, με την οποία ο υπουργός ανέφερε ότι «ζήτησε υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο, καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως σημειώνει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός «γνώριζε ότι οι βασικές προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα (όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4356/2015) για την απόλυση υπό όρους του κρατουμένου είναι να έχει εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο (άρα και με ευεργετικό υπολογισμό) το ένα πέμπτο της ποινής του και να έχει διαγνωσθεί από το ΕΚΕΠΑ με αναπηρία άνω του 67% για μία σειρά ασθενειών». Επομένως, όπως υπογραμμίζει, ο κ. Κοντονής «γνώριζε πολύ καλά ότι με τη συνδρομή των παραπάνω προϋποθέσεων η χορήγηση από το Συμβούλιο της απόλυσης υπό όρους στον Αρ. Φλώρο ήταν αυτόματη και υποχρεωτική» αλλά «αντ’ αυτού ο κ. υπουργός επέλεξε για άλλη μια φορά, να αφήσει αιχμές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της».

«Το πραγματικό πρόβλημα ήταν και είναι οι διατάξεις του ν. 4356/2015 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όπως και τότε είχαμε τονίσει στόχο είχαν να δημιουργήσουν ευνοϊκούς όρους εξόδου από τη φυλακή για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων» επισημαίνει ο κ. Παπαθεοδώρου.

Τονίζει ακόμη ότι «οι διατάξεις αυτές είναι απολύτως ελαστικές και σε ορισμένες περιπτώσεις φωτογραφικές» και «πρέπει άμεσα να τροποποιηθούν». «Σοβαρή αντεγκληματική πολιτική που να υπαγορεύεται από τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται» καταλήγει ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα