Παπαδόπουλος για την εξεταστική στην Υγεία: Εχουμε ενδείξεις μόνο για το αδίκημα της απιστίας

Λίγες ώρες πριν δοθεί στην δημοσιότητα ενα ακόμα κομμάτι του πορίσματος από την εξεταστική επιτροπή για την υγεία, αυτό που αφορά στο φάρμακο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος μέλος της εξεταστικής επιτροπής δηλώνει ότι από τις τρεις υποθέσεις που έχουν εξεταστεί μεχρι τωρα, δηλαδή το Ερρίκος Ντυνάν, οι αρθροσκοπησεις  και το θέμα του φαρμάκου δεν προκύπτουν ενδείξεις για  άλλο υπουργικό αδίκημα πέραν αυτού της απιστίας το οποίο όμως έχει παραγραφεί και άρα δεν μπορεί να γίνει προανακριτική επιτροπή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με βάση τα μέχρι τώρα κομμάτια του πορίσματος ενδείξεις για το μόνο αδίκημα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι αυτό της απιστίας το οποίο όμως έχει παραγραφεί. Το αδίκημα της απιστίας κατά του δημοσίου συμφέροντος  είναι μεν παραγεγραμμένο αλλά κατά την άποψή μου είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεται στο τελικό  πόρισμα. Άλλο αδίκημα πέρα της απιστίας που να μπορεί να δικαιολογήσει προανακριτική δεν έχει εντοπιστεί,  τα υπόλοιπα είναι υποψίες και κάποιες καταθέσεις που βάζουν σε προβληματισμό και γι ´αυτό ζητάμε για όλα  οριστική διερεύνηση από τα όργανα της δικαιοσύνης»

Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος την Τρίτη  θα είναι εισηγητής της πλειοψηφίας για το κομμάτι του πορίσματος που αφορά στο   φάρμακο ανέφερε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις που παραπέμπουν στο αδίκημα της απιστίας ωστόσο κάτι τέτοιο θα πρέπει  να καταλογιστεί  από την δικαιοσύνη

«Εγινε ένα μεγάλο πάρτι για το φάρμακο , η υπόθεση έφτασε σε εκμαυλισμό συνειδήσεων και κρατικών λειτουργών και γιατρών και τεκμηριώνουμε γιατί από το  2001 έως το  2009 υπήρξε εκτόξευση και εκτροχιασμός της φαρμακευτικής δαπάνης, κάτι που   συνεχίστηκε και στη συνέχεια με παρεμβάσεις εταιρειών όπως η Novartis  στον επωφελούνται τα δικά τους σκευάσματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα