Παπαδημούλης: Όχι δικό μου, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ το email με τους ευρωβουλευτές

Για ”λάσπη και συκοφαντία στο πρόσωπό του” σχετικά με την αποστολή e-mail σε ευρωβουλευτές για τα πολιτικά στελέχη που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτό το ακούω για εκατοστή φορά. Πρόκειται για λάσπη, συκοφαντία. Δεν έβγαλα καμία φωτογραφία, δεν κατασκεύασα κανένα mail. Οι ευρωβουλευτές ζήτησαν ενημέρωση για το συλλαλητήριο και το πως εξελίχθηκε. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο. Είναι ένα κείμενο που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ όχι εγώ. Δεν λέει την παραμικρή ακρίβεια. Έχει δημοσιευθεί κιόλας η λίστα. Είναι άδικη η λάσπη και η συκοφαντία τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο πρόσωπό μου. Εγώ δεν έστειλα φωτογραφίες. Το κείμενο, όμως, έχει και φωτογραφίες. Όσοι εδώ επί μια εβδομάδα με κατηγορούν, λένε απλώς ψέματα, διότι γνωρίζουν ότι αυτό το έγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα έστειλε ένας συνεργάτης μου από το e – mail μου. Εδώ στο ευρωκοινοβούλιο ο καθένας προσπαθεί να εδραιώσει το συμφέρον της χώρας του. Το συμφέρον της χώρας μας το υπερασπίζεται η κυβέρνηση Τσίπρα».

Σε σχέση με το συλλαλητήριο τόνισε: «Δεν με ενοχλεί η διαδήλωση ή το συλλαλητήριο. Διαφωνώ με την πολιτική άποψη των συνομιλητών του συλλαλητηρίου: ‘Όχι στο διάλογο, όχι στην επικοινωνία με τη γειτονική χώρα”. Προσωπικά συμφωνώ με τον Κ. Μητσοτάκη: Ή μια σύνθετη ονομασία με εγγυήσεις για τους αλυτρωτισμούς ή Μακεδονία σκέτο. Αν υπάρξει αυτή η συμφωνία θα είναι αυτό που προσπάθησε ο Κ. Καραμανλής το 2008 και έτσι θα ολοκληρώσουμε την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που υπέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Όπως υπογράμμισε σε σχέση με την άποψη που επικρατεί στην Ευρώπη για το Σκοπιανό: «Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα της κεντροδεξιάς που να υποστηρίζει την άποψη που να εκφράζεται στα συλλαλητήρια, ούτε ”Μακεδονία”, ούτε ”παράγωγα”. Δεν υπάρχει κανείς που να λέει ”ας τα αφήσουμε για άλλη συγκυρία”. Όσο κυλά ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας».

Επισήμανε παράλληλα: «Η γειτονική χώρα υφίσταται τεράστιες πιέσεις για να κάνει υποχωρήσεις, τόσο η κυβέρνηση Ζάεφ, όσο και το κόμμα του Γκρουέφσκι. Έχουν πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα».

Ερωτηθείς για τη στάση του Πάνου Καμμένου υποστήριξε: «Ο Πάνος Καμμένος έχει μια διαφορετική θέση από αυτή της κυβέρνησης που έχει εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα της κυβέρνησης. Αυτή η διαφωνία δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση. Δεν συμφωνώ με τη θέση των ΑΝΕΛ για το θέμα. Εκτιμώ ότι αν έρθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή θα εγκριθεί από μια πλειοψηφία, ακόμα και αν δεν την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ. Όσοι περιμένουν ότι θα πέσει η κυβέρνηση, όσοι πιστεύουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα ρίξει τον Αλέξη Τσίπρα απατώνται».

Συνέχισε, επίσης, λέγοντας: «Όσοι διαφωνούν με τη γραμμή της κυβέρνησης, δεν είναι ντε και καλά ακροδεξιοί. Έχουν τους δικούς του λόγους. Αυτή είναι η θέση του Πάνου Καμμένου. Εκτιμώ ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα γίνει Αντώνης Σαμαράς».

Ο ίδιος σχολίασε και τις ενέργειες του Κ. Μητσοτάκη για το Σκοπιανό: «Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει υιοθετήσει τη γραμμή Γεώργιάδη, Βορίδη και στρατηγού Φράγκου, και όχι της Ντόρας Μπακογιάννη και του πατέρα του. Ο Κ. Μητσοτάκης αν δεν είχε σαν πρώτο στόχο να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, θα σκεπτόνταν διαφορετικά στο Σκοπιανό. Η εθνική γραμμή είναι μια λύση – πακέτο. Είναι ξεκαθαρισμένο το θέμα και από τον Αλ. Τσίπρα και από τον Ν. Κοτζιά».

Τέλος, ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για τα οφέλη της Ελλάδας από τη λύση του ζητήματος: «Η λύση του Μακεδονικού θα έχει σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, γιατί κάθετι που ενισχύει την σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια είναι σημαντικό. Από τα οφέλη αυτά, ο κυρίως ωφελημένος θα είναι η Βόρεια Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα