Παπαδημούλης: Να βρει ανταπόκριση από ΗΠΑ-Ρωσία η έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Συρία

«Είναι επείγουσα ανάγκη να μπει ένα φρένο στην κλιμάκωση των θερμοκέφαλων, που απειλούν με ευρύτερη ανάφλεξη τον πλανήτη με αφορμή τη συνεχιζόμενη συριακή κρίση» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία και Βρετανία, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε:

«Τα θέματα αυτά δεν λύνονται με επιθετικά tweets, ούτε με παλικαρισμούς νταήδων, που παίζουν με τα σπίρτα σε μια αποθήκη καυσίμων, σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης και εκατομμυρίων πολιτών».

Baghdad Post: Ο Άσαντ εγκατέλειψε το παλάτι του ενόψει της επίθεσης των ΗΠΑ

«Η έκκληση του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για ένα αποφασιστικό “στοπ” στην επικίνδυνη κλιμάκωση και στις απειλές βίας αλλά και για την αναθέρμανση των πολιτικών και διπλωματικών πρωτοβουλιών είναι απολύτως αναγκαίο να βρει ανταπόκριση από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» σημείωσε.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, στη δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή» πως «η ΕΕ οφείλει να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του γγ του ΟΗΕ, γιατί δεν της ταιριάζουν ούτε η αφωνία, ούτε ο ρόλος του κουμπάρσου».

«Η δραματική εμπειρία από τις προηγούμενες επεμβάσεις στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα ελπίζω να βάλουν φρένο στους εμπρηστές», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα