Παπαδημούλης: Θετικά σήματα η αναβάθμιση από τον Fitch και οι προβλέψεις του ΔΝΤ

«Δύο νέα θετικά σήματα» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch και τη θετική πορεία του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», χαρακτήρισε θετικό και το γεγονός ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διορθώνει προς τα πάνω θεαματικά τις απαισιόδοξες προβλέψεις του».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το ΔΝΤ έρχεται να συμφωνήσει με τις προβλέψεις που έχει εδώ και χρόνια και η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν» και τόνισε «κάλιο αργά παρά ποτέ».

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι όταν «και το παραδοσιακά απαισιόδοξο ΔΝΤ καταγράφει αισιόδοξες προοπτικές, αυτό είναι κόλαφος για την καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας, που έχει κολλήσει η βελόνα του Κυριάκου Μητσότακη στο ότι καταστρεφόμαστε επειδή κυβερνάει ο Τσίπρας».

«Η αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων προοπτικών των τραπεζών από την Fitch είναι επίσης ένα πλήγμα στο σορτάρισμα διάφορων golden boys στο Λονδίνο εναντίον του τραπεζικού συστήματος του ελληνικού που είναι χρηματιστηριακό φαινόμενο και όχι ένα τραπεζικό πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα