Παπαδημούλης: Η Γαλλία θα έχει την ίδια θετική προσέγγιση απέναντι στην Ελλάδα και με τον Μακρόν

Θετικά αποτιμά το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο  Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

«Δεν έχουμε αυταπάτες, πολιτικά με τον Μακρόν μάς χωρίζουν αρκετές διαφορές και μεγάλες αποστάσεις σε επίπεδο προγράμματος και οικονομικού σχεδίου, είναι πολύ φιλελεύθερος», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον νέο Γάλλο Πρόεδρο στο β’ γύρο των εκλογών.

Ο Έλληνας ευρωβολευτής χαρακτηρίζει θετική τη νίκη Μακρόν έναντι της Λεπέν, ωστόσο, εκτιμά πως όλα θα εξαρτηθούν από την κυβερνητική σύνθεση της πλειοψηφίας που θα συγκροτηθεί γύρω του.

Επίσης, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα πως η Γαλλία θα συνεχίσει να έχει την ίδια θετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2018, και πως θα ασκήσει θετική πίεση προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup, στις 22 Μαΐου.

«Αναμένουμε την ενεργή υποστήριξη του Γάλλου Προέδρου στη Σύνοδο των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τη Μαδρίτη. Είναι απαραίτητο να δοθεί μία θετική ώθηση στην Ευρώπη», σημειώνει.

Ο ίδιος εκφράζει την ελπίδα να καταφέρει ο κ. Μακρόν να εξισορροπήσει τις σχέσεις με τη Γερμανία, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά: «Το ίδιο βέβαια είχε υποσχεθεί και ο Ολάντ, αλλά στη συνέχεια είδαμε την κατάληξη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα