Παπαδημούλης:Η ΝΔ είναι με την Ελλάδα ή με αυτούς που θέλουν να την τιμωρήσουν;

Σε λίγες ώρες η ΝΔ θα ψηφίσει σε ονομαστική ψηφοφορία για την έκτακτη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και ενώ τα στελέχη της ως χτες δήλωναν ότι θα υπερψηφίσουν το μέτρο, μετά την παρέμβαση της… μαύρης χείρας του Σόιμπλε, «έχει πέσει ταραχή», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Μία εμπλοκή στην ΕΕ μετά την κίνηση αυτή στο Eurogroup θα προκαλέσει καθυστέρηση στην διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης, κάτι στο οποίο πρωτοστατεί ο Σόιμπλε και η γερμανική Δεξιά, σε συνεργασία με τον Τόμσεν του ΔΝΤ και προφανή σύμπλευση με τον κ.Μητσοτάκη, εκτίμησε ο ευρωβουλςυτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Επιδιώκουν κάτι κακό για την Ελλάδα για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους», όπως σημείωσε.

Η προσπάθεια ορισμένων να ξανακυλήσει η πέτρα της κρίσης στη ρίζα του βουνού, για να ζήσουν οι Έλληνες ξανά το μύθο του Σίσυφου είναι ολοφάνερη, εκτίμησε ο ίδιος. «Κάποιοι θέλουν να τιμωρήσουν ή και να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση … κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια θέλουν να μας ρίξουν, αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Οι εκλογές θα γίνουν το 2019, η κυβέρνηση με όλες τις αδυναμίες ή τα λάθη της θα έχει να επιδείξει επιστροφή στην ανάπτυξη, έξοδο από τα μνημόνια, σοβαρή μείωση της ανεργίας και σοβαρές μεταρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παθογενειών που προκάλεσαν την κρίση και έφεραν τα μνημόνια. «Δεν μπορούν οι εμπρηστές Μητσοτάκηδες να εμφανίζονται ως πυροσβέστες … θα πρέπει να γίνει σαφές εάν είναι με την Ελλάδα ή με το Σόιμπλε, με τους νησιώτες και τους χαμηλοσυνταξιούχους ή με αυτούς που θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα