Παπαδημητρίου: Τα στοιχεία του α’ τριμήνου δείχνουν βελτίωση του οικονομικού κλίματος

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017 δείχνουν βελτίωση του οικονομικού κλίματος, δηλαδή, μαρτυρούν για το ακριβώς αντίθετο αυτού που ισχυρίζεται η «σκιώδης» εκπρόσωπος της ΝΔ για την οικονομία” υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας στην γενική εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντόρα Μπακογιάννη, στην τοποθέτησή της για την κατάσταση στην αγορά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό στη Βουλή.

Ο υπουργός σχολίασε χαρακτηριστικά: “μπορεί, η κυρία Μπακογιάννη, να συμβουλεύεται κάποια κρυστάλλινη γυάλα, ή τα άστρα και περιστασιακούς οιωνούς πάντως όχι τα δεδομένα της οικονομίας την οποία επιθυμεί μελλοντικά να διευθύνει από το πόστο του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό στη Βουλή, η γενική εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ότι φέρνει το νομοσχέδιο καθυστερημένα σε μία εποχή που «η αγορά πνέει τα λοίσθια». Επισήμανε, δε, ότι «από την αρχή του έτους, 90 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα και σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ 19.000 επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν να κλείσουν το α’ εξάμηνο του 2017 εξαιτίας των οφειλών, της έλλειψης ρευστότητας και της αβεβαιότητας», ενώ πρόσθεσε πως «από τον Ιανουάριο έχουν κοκκινίσει δάνεια ύψους 1,5 δισεκ.» και «από τον Δεκέμβριο, 3 δισεκ. καταθέσεων έκαναν φτερά». Κατέληξε, δε, πως το νομοσχέδιο αποτελεί φενάκη και «στάχτη στα μάτια του επιχειρηματικού κόσμου» και πως «η ΝΔ το καταψηφίζει διότι θα τινάξει την αγορά στον αέρα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα