Παπαδημητρίου: Σημαντικός πολιτικός και οικονομικός εταίρος η Ιρλανδία

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου μίλησε σήμερα στην εκδήλωση “Greek & Irish Connections”, που συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός Enterprise Greece, η Πρεσβεία της Ιρλανδίας στην Αθήνα, ο Οργανισμός Enterprise Ireland και το Bord Bia (Irish Food Board), προς τιμήν του Ιρλανδού Προέδρου κ. Μάικλ Χίγκινς.

Ο κ. Παπαδημητρίου, αφού καλωσόρισε τον Ιρλανδό Πρόεδρο και την ιρλανδική αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στους ιστορικά στενούς δεσμούς των δύο χωρών, αλλά και στην κοινή τους εμπειρία στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι: “Η Ιρλανδία είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός πολιτικός και οικονομικός εταίρος της Ελλάδας και οι διμερείς μας σχέσεις έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε διάφορους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος”.

Επεσήμανε δε, ότι  “Με το τέλος της κρίσης μπορούμε να εστιάσουμε τις ενέργειές μας στην αντιστροφή της φθίνουσας τάσης των ιρλανδικών επενδύσεων στην Ελλάδα, πείθοντας τους Ιρλανδούς επενδυτές για τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν όχι μόνο στους παραδοσιακούς τομείς του τουρισμού και των γεωργικών προϊόντων, αλλά και στους τομείς που σχετίζονται με την τεχνολογία της πληροφορίας, την εφοδιαστική αλυσίδα, τις επιστήμες της υγείας και την ενέργεια”.

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου απευθυνόμενος στον Ιρλανδό Πρόεδρο κ. Χίγκινς είπε: “Από πέρυσι, η Ελλάδα έχει καταφέρει να σπάσει τον φαύλο κύκλο του χρέους και της ύφεσης και να ξεκινήσει μια πορεία ισχυρής ανάκαμψης, και από αυτήν την άποψη, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας – Ιρλανδίας. Η επίσημη επίσκεψή σας στην Αθήνα, κύριε Πρόεδρε, θα συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση των σχέσεων Ελλάδας – Ιρλανδίας”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece, κ. Ηλίας Αθανασίου στην ομιλία που απεύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας τόσο στον τομέα των επενδύσεων όσο και των εξαγωγών, ενώ παράλληλα παρουσίασε τα εργαλεία που διαθέτει ο Οργανισμός για την ενίσχυση και προώθησή τους. Επίσης, ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή συντελεί στην περαιτέρω συνεργασία με τον ομόλογο Οργανισμό Enterprise Ireland, με στόχο τη διεύρυνση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα