Παπαδημητρίου: Ισχυρό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για Ελλάδα

Στο έντονο ενδιαφέρον των ξένων οίκων για επενδύσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, μιλώντας στη τηλεόραση του Bloomberg.

Το ελληνικό στόρι γίνεται πιστευτό γιατί υποστηρίζεται από τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν βελτίωση, συμπλήρωσε.

O ίδιος τόνισε ότι είδε 31 ξένους οίκους χθες και επρόκειτο να συναντήσει 23 ακόμη οίκους σήμερα ενώ πρόκειται να δει 10 ακόμη αύριο στο Λονδίνο.

Ερωτηθείς για τις πιέσεις που ασκούνται στις τραπεζικές μετοχές και το υψηλό στοκ των προβληματικών δανείων των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν ληφθεί μια σειρά από μέτρα για να μειωθούν κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι και το 2019 όπως είναι ο στόχος.

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε αισιόδοξος ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου ενώ απέφυγε να αναφερθεί στις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει το εκλογικό αποτέλεσμα της Γερμανίας στο ελληνικό πρόγραμμα και ειδικότερο στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος των Φιλελευθέρων.

Στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο υπουργός τόνισε πως περιμένει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και πιθανόν να ληφθούν αποφάσεις πριν το τέλος του 3ου μνημονίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα