Πανικός στην Νέα Υόρκη μετά την έκρηξη στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων του Μανχάταν

Έκρηξη σημειώθηκε στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης, έναν από τoυς πιο πολυσύχναστους σταθμους λεωφορείων της πόλης στο κεντρικό Μανχάταν, σήμερα λίγο πριν από τις 07:30 (τοπική ώρα), και η αστυνομία δήλωσε πως ένας ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, είναι και ο μοναδικός τραυματίας κατά το συμβάν, που σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.

 Αναλυτικότερα, την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 07:30 (15:30 ώρα Ελλάδας), λιγότερες από έξι εβδομάδες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε οκτώ θανάτους και 12 τραυματίες στο νότιο Μανχάταν, στην πρώτη φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ύποπτος συνελήφθη αμέσως. Επρόκειτο για έναν Ουζμπέκο ο οποίος είπε ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Νέας Υόρκης, πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας

Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου.

Την έκρηξη προκάλεσε ένας άνδρας 27 ετών, ο Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έφερε πάνω στο σώμα του «έναν υποτυπώδη εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Τζέιμς Ο’Νιλ.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη, φέρει «σωματικά τραύματα και εγκαύματα», πρόσθεσε ο Ο’Νιλ.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 07:30 (15:30 ώρα Ελλάδας), λιγότερες από έξι εβδομάδες μετά την επίθεση με αυτοκίνητο που προκάλεσε οκτώ θανάτους και 12 τραυματίες στο νότιο Μανχάταν, στην πρώτη φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο ύποπτος συνελήφθη αμέσως. Επρόκειτο για έναν Ουζμπέκο ο οποίος είπε ότι είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

 Σε κρίσιμη κατάσταση ο δράστης

Ο δράστης, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τα τραύματα που υπέστη στην κοιλιακή χώρα από την έκρηξη, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας είναι ο μοναδικός τραυματίας. Ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, πως οι τραυματίες από την έκρηξη είναι τέσσερις, η ζωή κανενός από τους οποίους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης δεν είχε σκοπό να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο συγκεκριμένο μέρος της Νέας Υόρκης.

Πλέον έχει αρχίσει να αποκαθίσταται η λειτουργία των γραμμών του μετρό, που είχε διακοπεί νωρίτερα. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τα κίνητρα του δράστη.

Βίντεο – ντοκουμέντο με τη στιγμή της έκρηξης

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα