Παναττική στάση εργασίας των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας την Πέμπτη

koinofelis2

Παναττική στάση εργασίας, μεθαύριο Πέμπτη από τις 11:30 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:30, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν από το καλοκαίρι 32.433 άνεργοι σε υπηρεσίες των δήμων με πεντάμηνη σύμβαση. Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, πρόκειται για εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, καθώς ενώ παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα κενά σε προσωπικό που έχουν οι δήμοι, αμείβονται “με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα”.

“Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθούν ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, (εφόσον κατά επιταγή των μνημονιακών Νόμων δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις) και ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες”, τονίζει η Ομοσπονδία. Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, σημειώνει, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα στους ΟΤΑ, ο “φτηνός και ανακυκλώσιμος” εργαζόμενος, με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα