Παναγιωτόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης μια ελεγχόμενη από την πολιτική εξουσία Δικαιοσύνη

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφ. “Βραδυνή της Κυριακής” καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο “μια ελεγχόμενη από την πολιτική εξουσία Δικαιοσύνη, με λειτουργούς πειθήνιους στα κελεύσματά της“.

Απαντώντας στις καταγγελίες της κυβέρνησης περί συμμαχίας ΝΔ-δικαστών, σημειώνει ότι αντιτασσόμενη στη “διαρκή θεσμική εκτροπή“, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει “κατά καιρούς συνταχθεί με δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις, τοποθετήσεις και προειδοποιήσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία ασφαλώς και δεν ταυτίζεται με τη ΝΔ. – είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς κάτι τέτοιο”.

Προσθέτει ότι η ΝΔ ακούει τις απόψεις της Ένωσης και “σέβεται τον θεσμικό της ρόλο, ενώ η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης τις περιφρονεί, ίσως γιατί αρέσκεται δογματικά να αντιπαθεί όποιον διαφωνεί μαζί της”.

Αναφορικά με τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, είπε ότι τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες ερευνά αρμοδίως η Δικαιοσύνη, ενώ ως προς τις πολιτικές ευθύνες “η καθυστερημένη “καρατόμηση” κάποιων μέχρι πρότινος “αλάνθαστων” διαχειριστών της κρίσης δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες του κ. Τσίπρα και άλλων κυβερνητικών στελεχών για το καταστροφικό αποτέλεσμα”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτηρίζει “διχαστικό και πολωτικό” το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη, και “προσβολή στη νοημοσύνη των Ελλήνων κάθε λόγο για “καθαρή έξοδο” από τα Μνημόνια”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημειώνει ότι “κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να δώσει πνοή σε μία κυβέρνηση που αποδοκιμάζεται, πλέον, από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για τις θλιβερές επιδόσεις της σε όλα τα μέτωπα που έχει διαχειριστεί”.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ με αφορμή τις μεταγωγές Κουφοντίνα και Ξηρού, κάνει λόγο για “ευνοϊκή μεταχείριση καταδικασμένων και αμετανόητων τρομοκρατών που αποπνέει και έντονο πολιτικό συμβολισμό”, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, “η συνολική κυβερνητική στάση στο ζήτημα προσβάλλει βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού και αποδεικνύει ότι, εκτός από τους αμετανόητους τρομοκράτες, υπάρχει και η αμετανόητη Αριστερά, στην εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ τέλος πάντων”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα