Site icon The Indicator

Πακιστάν: Φονικές εκρήξεις έξω από δικαστήρια

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, σε τουλάχιστον 6 ανέρχονται οι νεκροί και σε 15 οι τραυματίες, από 3 διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά σε δικαστήρια στην πόλη Τσαρτσάντα του Πακιστάν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι τρομοκράτες εισήλθαν στο κτήριο πυροβολώντας ενώ πυρά αντηχούν στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της περιοχής, ανέφερε πως τρεις βομβιστές αυτοκτονίας εισήλθαν στο δικαστήριο αλλά οι αρχές ασφαλείας σκότωσαν τους δύο σε ανταλλαγή πυρών ενώ ο ένας καμικάζι πρόλαβε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος και οι τρεις καμικάζι είναι νεκροί. Ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί από τις αρχές ασφαλείας.

 

Η τελευταία αυτή επίθεση, σημειώνεται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία το επίπεδο ασφαλείας σε όλο το Πακιστάν έχει ανέβει, μετά το πρόσφατο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων, οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα και έχουν τραυματίσει εκατοντάδες. Όλες οι επιθέσεις, έχουν πραγματοποιηθεί από διάφορες ισλαμικές εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν.

Σε μία από τις επιθέσεις, την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες πιστών είχαν συγκεντρωθεί σε ένα διάσημο ισλαμικό  μαυσωλείο Σούφι, όταν βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, ανατινάχτηκε στο κεντρικό του διάδρομο. Ο τραγικός απολογισμός, ανήλθε σε 90 νεκρούς.

Αυτή η επίθεση η οποία είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη Πέμπτη, έχει ανεβάσει το επίπεδο ασφαλείας των αρχών, οι οποίες στοχοποίησαν δεκάδες εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες καθώς και τα κρυσφήγετά τους.

Το δικαστήριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τριπλή επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας σήμερα, είχε πάλι γίνει στόχος ενός καμικάζι τον Μάρτιο του 2016, επίθεση κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 17 άτομα.

Οι αρχές του Πακιστάν, βρίσκονται σε πόλεμο με τις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Τα τελευταία χρόνια έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις σε οχυρά των τρομοκρατών, κυρίως στην αφγανοπακιστανική μεθόριο. Παρά τις σημαντικές απώλειες όμως, οι διάφορες ισλαμικές οργανώσεις καταφέρνουν να πραγματοποιούν πολύνεκρες επιθέσεις, όπως η σημερινή, σε όλη την επικράτεια.

Exit mobile version