Πακιστάν:Επτά νεκροί σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής

590_e68908279ed2c9d258cae8c4230d4f14Ένοπλοι σκότωσαν έξι στρατιώτες κι έναν ανώτερο αξιωματούχο της τοπικής κυβέρνησης σε ενέδρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής στην οποία επέβαιναν στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν, γνωστοποίησαν οι αρχές χθες.

Η επίθεση διαπράχθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα από την πόλη Γκουαντάρ, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι που θα παίξει κεντρικό ρόλο στον λεγόμενο οικονομικό διάδρομο Κίνας-Πακιστάν, ο οποίος θα εκτείνεται από την Αραβική Θάλασσα ως την επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας.

Η αυτοκινητοπομπή επέστρεφε από μια συνάντηση στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για ζητήματα γαιοκτησίας αργά το βράδυ της Πέμπτης όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ με ρουκετοβόλα κι έριξαν χειροβομβίδες εναντίον της, δήλωσε ο Τουφέιλ Μπαλόχ, αξιωματούχος στη Γκουαντάρ.

«Ήταν μια αιφνιδιαστική επίθεση. Χρησιμοποίησαν επίσης (τουφέκια εφόδου) AK-47», είπε ο ίδιος. Ανάμεσα στα θύματα είναι ο ανώτερος αξιωματούχος των τοπικών αρχών, διευκρίνισε.

 Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, αλλά η επαρχία Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα με το Ιράν και το Αφγανιστάν, πλούσια σε φυσικούς πόρους όπως αέριο και πετρέλαιο, σπαράσσεται από βίαια επεισόδια ανάμεσα στους σουνίτες και τους σιίτες, από επιθέσεις ισλαμιστών, αλλά και από μια πολυετή εξέγερση Βελούχων αυτονομιστών.

Αυτονομιστικές οργανώσεις στο Μπαλουτσιστάν, μια αραιοκατοικημένη, μεγάλης έκτασης επαρχία, εξαπολύουν σποραδικά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσει επιθέσεις εναντίον κινέζων εργαζομένων και κινεζικών συμφερόντων στη χώρα και έχει δεσμευτεί στο Πεκίνο ότι θα αυξήσει τα μέτρα φύλαξής τους.

Ακτιβιστές στο Μπαλουτσιστάν κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας για εκατοντάδες εξωδικαστικές εκτελέσεις. Χιλιάδες άνθρωποι «αγνοούνται» στην επαρχία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα