«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας η έρευνα για τη Novartis

Σε προσωρινό «πάγωμα» οδηγείται η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Novartis, καθώς η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο σύζυγος της κατάθεσαν αίτηση εξαίρεσης αλλά και πειθαρχική αναφορά σε βάρος των εισαγγελέων που τη διενεργούν και συγκεκριμένα κατά της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, μέχρι η αίτηση εξαίρεσης να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο οι τρεις εγκαλούμενοι εισαγγελείς δεν θα μπορούν να κάνουν καμία ανακριτή πράξη για την υπόθεση της Novartis.

Με την αίτηση εξαίρεσης κ. Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis. Υπενθυμίζεται πως η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και ο σύζυγός της έχουν καταθέσει και αγωγή κακοδικίας σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη και σε βάρος των κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη για το ίδιο ζήτημα αξιώνοντας συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ.

Ωστόσο, η υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης «παγώνει» την έρευνα για την Novartis μέχρι νεωτέρας,  δεδομένου ότι η περίπτωση του γιατρού είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών.

Επίσης, εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis. Μάλιστα, ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα