Παγκόσμια καταδίκη με σταρ του Χόλιγουντ εναντίον του «φεστιβάλ» σφαγής σκύλων στην Κίνα

Διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ ένωσαν τις φωνές τους κατά του «φεστιβάλ» σφαγής σκύλων στη νότια Κίνα.

Ο Ματ Ντέιμον, ο Χοακίν Φοίνιξ, η Ρούνι και η Κέιτ Μάρα είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που έστρεψαν τα πυρά τους στο «φεστιβάλ» στο Γιούλιν, όπου χιλιάδες σκυλιά σφάζονται για το κρέας τους στην Κίνα.

Στο βίντεο, οι σταρ μιλούν για τις πεποιθήσεις των Κινέζων ότι τα βασανιστήρια των σκύλων «βελτιώνουν τη γεύση» και… κάνουν καλό στην υγεία, ενώ το βίντεο περιλαμβάνει εικόνες από το «φεστιβάλ» στο Γιούλιν.

Περίπου 10.000 σκύλοι βασανίζονται και δολοφονούνται κάθε χρόνο στο Γιούλιν, ενώ περίπου 10 εκατομμύρια σκύλοι σφάζονται για το κρέας τους κάθε χρόνο στην Κίνα.

«Είτε πιστεύετε ότι κάτι πρέπει να είναι προς βρώση ή να βρίσκεται στο μενού σας, η βία και τα βασανιστήρια και η σκληρότητα είναι λάθος» λέει ο Μαρκ Τσινγκ, ιδρυτής της οργάνωσης Animal Hope & Wellness Foundation.

Πρόσφατο αίτημα να σταματήσει το «φεστιβάλ» συγκέντρωσε περισσότερες από 11 εκατομμύρια υπογραφές.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή, οι πωλήσεις σκυλίσιου κρέατος έχουν αυξηθεί από πέρυσι, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Εξαιτίας της διαμαρτυρίας, όλο και περισσότεροι μαθαίνουν ότι το Γιούλιν έχει ένα φεστιβάλ κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος και όλοι έρχονται και το δοκιμάζουν» λέει ο Λιν, πωλητής κρέατος. «Καθώς οι μέρες για το φεστιβάλ πλησιάζουν, όλα τα ξενοδοχεία του Γιούλιν είναι γεμάτα» προσθέτει.

Οι καταγγελίες για το ετήσιο φεστιβάλ του Yulin στην Κίνα, φέτος είναι περισσότερες από πότε. Πρόκειται για ένα έθιμο που κάθε χρόνο ξεσηκώνει οργή και προκαλεί σοκ σε φιλοζωικές οργανώσεις και απλούς πολίτες όλου του πλανήτη.

Τα στοιχεία κάνουν λόγο για 10.000 σκυλιά που σφαγιάζονται κάθε χρόνο, αλλά οι φιλόζωοι αναφέρουν πως ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός μια και οι δικοί τους υπολογισμοί δείχνουν 40.000 νεκρά ζώα μεταξύ αυτών και χιλιάδες γάτες.   Στον ιστότοπο change.org πάνω από 300.000 χρήστες έχουν ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση της Κίνας να απαγορέψει επιτέλους το απάνθρωπο αυτό έθιμο. Θέση στο ζήτημα και μερικοί διάσημοι καλλιτέχνες.

Ο ηθοποιός Ricky Gervais έχει ξεκινήσει καμπάνια μέσα από τα social media και ζητά από τις κυβερνήσεις να λάβουν θέση. Aν και το φεστιβάλ υποτίθεται πως έχει απαγορευτεί, οι οργανώσεις καταγγέλλουν πως οι αρχές κάνουν τα “στραβά μάτια” και πως οι κάτοικοι έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνουν κατά εκατοντάδες τα κατοικίδια που θα σφαχτούν στις 22 Ιουνίου.

Τα ντοκουμέντα που έχουν κυκλοφορήσει από τη γιορτή των περασμένων ετών είναι σύμφωνα με τους πολέμιους του φεστιβάλ εκτός από βίαια, και απόδειξη και μια υγειονομικής βόμβας για τους καταναλωτές που αγοράζουν το κρέας πολλών άρρωστων ζώων που δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο. Τα ζώα στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που προβλέπονται.

Κατά καιρούς οι οργανώσεις έχουν καταγράψει τις εικόνες από τα σφαγεία και τα απελπισμένα ζώα να περιμένουν μαρτυρικό θάνατο. Πολλά από αυτά πετιούνται σε βραστό νερό και γδέρνονται ενώ είναι ακόμη ζωντανά ενώ αρκετά από αυτά είναι σύμφωνα με τις καταγγελίες κλεμμένα από τους ιδιοκτήτες τους και από αυλές.

Οι εικόνες είναι σκληρές, αλλά η οργάνωση Duo Duo Animal Welfare Project ζητά από όλους, ακόμη και αν δεν μπορέσουν να τις δουν να υπογράψουν εδώ για τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και για να επιδώσουν το ψήφισμα στην κινεζική κυβέρνηση και τον κυβερνήτη του Yulin.

Πηγή:in.gr/lifo.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα