Παίρνει μπρος η task force για τις επενδύσεις

Άμεσα, ίσως και σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί ο καταμερισμός καθηκόντων που έγινε στην task force που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση για τις επενδύσεις,όπως αποφασίστηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίασή της υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να οριστούν δύο ομάδες στις οποίες θα μετέχουν οι υπουργοί-μέλη της task force, με στόχο αφενός την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων εντός των συνόρων και, αφετέρου, την εντατικοποίηση των επαφών με επίδοξους επενδυτές στο εξωτερικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας-Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να αναλάβει την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στη δραστηριοποίησή τους στη χώρα και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος τις επαφές με το εξωτερικό.

Στην task force μετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Χουλιαράκης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα ο κ. Φλαμπουράρης θα έχει «έναν πιο εποπτικό ρόλο» καθώς χειρίζεται ήδη κρίσιμα ζητήματα όπως το Ελληνικό και ενεργειακά σχέδια, ενώ παρεμβαίνει «σε καθυστερήσεις και δισταγμούς» αρμοδίων παραγόντων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Εuro2day.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα