Πίεση στο Κογκρέσο από τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του Τραμπ

Τρεις γυναίκες που κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα από το Κογκρέσο για τις ενέργειές του.

«Ζητώ από τα μέλη του Κογκρέσου να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και να ερευνήσουν την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Τραμπ», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Ρέιτσελ Κρουκς, μία από τις τρεις γυναίκες.

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου των τριών γυναικών, της Κρουκς, της Τζέσικα Λιντς και της Σαμάνθα Χόλβι, οργανώθηκε από την Brave New Films, η οποία ήταν παραγωγός του ντοκιμαντέρ «16 γυναίκες και ο Ντόναλντ Τραμπ», που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον προηγούμενο μήνα και αφορά τις καταγγελίες που έχουν κάνει πολλές γυναίκες εναντίον του Αμερικανού προέδρου.

Λίγο πριν τη συνέντευξη Τύπου οι τρεις γυναίκες παραχώρησαν τηλεοπτική συνέντευξη στο NBC News και την Μέγκιν Κέλι, πρώην παρουσιάστρια του Fox News, η οποία έχει έρθει στο παρελθόν σε αντιπαράθεση με τον Τραμπ.

Η Λιντς, η Κρουκς και η Χόλβι είχαν αρχικά κάνει τις καταγγελίες τους χωριστά, ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Ωστόσο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον παραγωγή του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα.

Μιλώντας στο NBC η Χόλβει, πρώην Μις Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι το 2006 ο Τραμπ κοίταζε εκείνη και τις άλλες υποψήφιες του διαγωνισμού Μις ΗΠΑ, τον οποίο διοργάνωνε, επίμονα. «Μας έβαλε στη σειρά και με κοιτούσε σα να ήμουν ένα κομμάτι κρέας», κατήγγειλε η Χόλβει, η οποία ήταν τότε 20 ετών.

Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σχολίασε: «Έχουν ερευνήσει άλλα μέλη του Κογκρέσου, οπότε πιστεύω ότι είναι δίκαιο να γίνει και ο Τραμπ αντικείμενο έρευνας».

«Δεν είναι κομματικό ζήτημα, έτσι συμπεριφέρονται στις γυναίκες καθημερινά», τόνισε.

Η Λιντς, που είναι πλέον 70 ετών, κατήγγειλε ότι όταν ήταν 38 ετών είχε καθίσει δίπλα στον Τραμπ στην πρώτη θέση ενός αεροπλάνου με προορισμό τη Νέα Υόρκη όταν εκείνος άρχισε να την αγγίζει παντού, χωρίς τη συγκατάθεσή της. «Έβαζε τα χέρια του παντού, με φιλούσε και με άγγιζε», κατήγγειλε.

Από την πλευρά της η Κρουκς επεσήμανε ότι το 2005, όταν ήταν 22 ετών και εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ στον Πύργο Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος, αφού της έκανε χειραψία, τη φίλησε στο στόμα χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε αμέσως επικρίνοντας «τον παραλογισμό» των καταγγελιών αυτών, τις οποίες χαρακτήρισε «ψευδείς» και υποκινούμενες από «πολιτικά κίνητρα».

«Ο πρόεδρος έχει αναφερθεί ήδη άμεσα σε αυτές τις κατηγορίες και τις έχει διαψεύσει. Έγινε πολύ πριν τις εκλογές, οι κάτοικοι της χώρας αυτής στήριξαν τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Δόθηκε απάντηση στις κατηγορίες» μέσω της νίκης του προέδρου, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα