Πήρε πίσω ο Τραμπ τη συνεργασία για την κυβερνοασφάλεια με τη Ρωσία

Υπαναχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ έναντι της ιδέας για τη συγκρότηση μιας κοινής ομάδας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με την Ρωσία, γράφοντας στο Twitter ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την σκληρή κριτική που δέχθηκε η πρότασή του από τους Ρεπουμπλικάνους, που υποστήριξαν ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να εμπιστευτεί τη Μόσχα.

Ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter ότι ο ίδιος και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν την Παρασκευή τη συγκρότηση μιας «προστατευμένης ομάδας κυβερνοασφάλειας», προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως ο κίνδυνος ηλεκτρονικής παρεμβολής σε εκλογικές διαδικασίες.

Ωστόσο, η ιδέα αυτή προκάλεσε από την αρχή πολιτικές αντιδράσεις, αλλά και την άσκηση κριτικής από Ρεπουμπλικάνους που αναρωτήθηκαν γιατί η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να συνεργαστεί με τη Μόσχα, μετά τις υποψίες για εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, στις ΗΠΑ.

«Δεν είναι η πιο ηλίθια ιδέα που έχω ποτέ ακούσει, αλλά βρίσκεται αρκετά κοντά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Νότια Καρολίνα στο NBC.

Ο Ας Κάρτερ που υπηρέτησε ως υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μέχρι το τέλος της προεδρικής θητείας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ειρωνικά στο CNN: «Είναι όπως αυτός που ληστεύει το σπίτι σου και σου προτείνει μία ομάδα εργασίας για τις ληστείες».

Ο σύμβουλοι του προέδρου Τραμπ, αλλά και υπουργοί του, όπως, ο υπουργός των Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον κι ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, προσπάθησαν να εξηγήσουν την ιδέα του Αμερικανού προέδρου. Ο Μνούτσιν δήλωσε το Σάββατο, ότι οι πρόεδροι Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν στην δημιουργία «μιας ομάδας κυβερνοασφάλειας προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση, ενώ θα συνεργαστούν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο».

Μετά τις αντιδράσεις, τελικά ο Τραμπ υποβάθμισε το θέμα, γράφοντας στο Twitter: «Το γεγονός ότι εγώ κι ο πρόεδρος Πούτιν συζητήσαμε την “Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο” και την συγκρότηση μιας ομάδας, δεν σημαίνει πως νομίζω ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν μπορεί να γίνει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα