Πέντε funds «σφάζονται» για το King George

Περισσότερες από πέντε μη δεσμευτικού χαρακτήρα προσφορές κατατέθηκαν στην Eurobank για την αγορά του ακινήτου ιδιοκτησίας της επί της πλατείας Συντάγματος, που λειτουργεί το πεντάστερο ξενοδοχείο King George.

Στη πρώτη διαδικασία εμφανίστηκαν εγχώριοι αλλά και ξένοι επενδυτές, πάνω από πέντε, κατά τις πληροφορίες, σε αριθμό. Σημειώνεται ότι στη φάση κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών δεν μετέχει η εταιρεία Λάμψα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει μισθώσει από τα τέλη του 2012 το King George για περίοδο 20 ετών, με ετήσιο μίσθωμα 700.000 ευρώ.
Ωστόσο, η Λάμψα, διατηρεί το πλεονέκτημα για την εξαγορά του King George καθώς στην 20ετή συμφωνία μίσθωσης του ξενοδοχείου από την ιδιοκτήτρια Eurobank περιλαμβάνεται όρος σύμφωνα με τον οποίο η Λάμψα διατηρεί δικαίωμα προτίμησης σε περίπτωση που η Eurobank αποφάσιζε να πουλήσει το πολυτελές ξενοδοχείο.
Το ακίνητο στην πλατεία Συντάγματος επί του αριθμού 3 της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α’, έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ περίπου και αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 8 ορόφους και δώμα ενώ διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η διαδικασία είναι μη δεσμευτική για τους επενδυτές ως προς την εκδήλωση ενδιαφέροντος, που έληξε χθες, ενώ μη δεσμευτική είναι και η διαδικασία για την τράπεζα: Η Eurobank δεν αναλαμβάνει «την υποχρέωση να ολοκληρώσει την διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερόμενους και επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή να διαθέτει και εκμεταλλεύεται το παραπάνω ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο οποτεδήποτε, σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους», όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα