Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Πορεία σε Αθήνα και Κερατσίνι

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η οικογένειά του και οι φίλοι του καλούν, στις 15 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι, στις εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία, στον νέο χώρο των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με τίτλο «5 ΧΡΟΝΙΑ #ΣΙΓΑ_ΜΗ_ΦΟΒΗΘΩ», στην οποία θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα παίρνοντας θέση με τη μουσική τους. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων της πολιτικής αγωγής στη δική της Χ.Α.

Από την πλευρά της, η ΚΕΕΡΦΑ, διοργανώνει αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συναυλία στο Σύνταγμα το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη (διαβάστε αναλυτικά). Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων: Ναταλία Ρασούλη, Απόστολος Ρίζος, Αγγελική Τουμπανάκη, Illegal Operation, Jerome Kaluta, Penny Dreadful, Quilombo, Usurum, Voyager και Υακίνθη Λάγιου, Κυνηγοί Ονείρων, Broken da Rima, Rosa Shakur-Berlin.
Στις 18 Σεπτεμβρίου η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου θα στηρίξουν την κεντρική αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι αλλά φέτος θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά.

Η σχετική ανακοίνωση από την οικογένεια και τους φίλους του Π. Φύσσα στο fb

Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ καλούν σε ξεχωριστή κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις  6.30 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι.
Στην Αθήνα είναι αρχικά προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. ενώ θα ακολουθήσει συναυλία στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες στη Θεσσαλονίκη, (Άγαλμα Βενιζέλου στη 1 μ.μ.), στην Πάτρα (πλατεία Γεωργίου στη 1 μ.μ.), στα Χανιά (πλατεία Αγοράς στις 12.00), στα Γιάννενα (πλατεία Περιφέρεια Ηπείρου στις 6 μ.μ.), στο Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερία στις 12.00), στην Ξάνθη (κεντρική πλατεία στις 12.00), στον Βόλο (Άγιος Νικόλαος στις 12.00).

«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί»

Στις 18 Σεπτεμβρίου η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου θα στηρίξουν την κεντρική αντιφασιστική πορεία που θα ξεκινήσει από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι αλλά φέτος θα κατευθυνθεί προς τα γραφεία των δολοφόνων στον Πειραιά.

Η πορεία έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος αφού, όπως τονίζει η οικογένεια Φύσσα, «η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτουργεί σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά».

Τα περισσότερα γραφεία της Χρυσής Αυγής ανά την επικράτεια είναι κλειστά εξαιτίας της δράσης των αντιφασιστών και υπό το βάρος των αποκαλύψεων στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα