Πέντε συλλήψεις για την επίθεση κατά του Π.Κωνσταντινέα

Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία για την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα σε σημείο λίγο μέτρα πιο μακριά από το γήπεδο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την επίθεση εναντίον του βουλευτή οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν 11 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν. Πρόκειται για δύο 26χρονους, έναν 36χρονο, έναν 37χρονο και έναν 63χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων, που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην επίθεση.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του βουλευτή, φέρει ελαφρά τραύματα, αλλά οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε χθες θύμα ξυλοδαρμού. Οπως μεταδόθηκε χθες, ομάδα ατόμων που αποτελούνταν από τουλάχιστον 30 άτομα και φαίνεται να ανήκουν σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών επιτέθηκαν στον βουλευτή έξω από το γήπεδο της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο enikos.gr πως οι δράστες χτυπούσαν τον βουλευτή σε όλο του σώμα, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν και καδρόνια. Μιλώντας στο enikos.gr ο Πέτρος Κωνσταντινέας επιβεβαίωσε την είδηση ενώ επισήμανε πως τα άτομα που του επιτέθηκαν πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο.

Μαξίμου: Οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Κωνσταντινέα, θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη
«Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικαστεί από όλα τα κόμματα η φασιστική βία
«Η φασιστική επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα έχει ως στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει, «όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στη φασιστική βία και τους εκφραστές της».

Καταδικάζει την επίθεση η ΝΔ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας.

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα