Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες

87d4a3f8280e3c3414543beb6c8577eb-696x464Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης και πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 93 ετών έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, ανακοίνωσε ο γιατρός του Ράφι Γουόλντεν.

Ο Σιμόν Πέρες έφυγε από τη ζωή περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογενείας του, δήλωσε άνθρωπος του περιβάλλοντός του.

Με τον Σιμόν Πέρες χάνεται μία ιστορική φυσιογνωμία, ο τελευταίος επιζών της γενιάς των πατέρων του κράτους του Ισραήλ και ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες των συμφωνιών του Όσλο που έθεσαν τις βάσεις της παλαιστινιακής αυτονομίας στη δεκαετία του ΄90.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τη μνήμη του πρώην προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δηλώνοντας ότι δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει στην δυνατότητα της ειρήνης.

«Απόψε, η Μισέλ και εγώ ενωνόμαστε μαζί με όλους εκείνους που, στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτίουν φόρο τιμής στην ξεχωριστή ζωή του αγαπημένου μας φίλου Σιμόν Πέρες, πατέρα του έθνους του Ισραήλ και πολιτικό ηγέτη, η προσήλωση του οποίου στην ασφάλεια και την αναζήτηση της ειρήνης ήταν εδραιωμένη στην ακλόνητη ηθική του δύναμη και στην αιώνια αισιοδοξία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα