Πέθανε ο Κωστής Στεφανόπουλος

Easter_2000_Thebes

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέπνευσε στις 23:18, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας.

Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως».

Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.

Πρ. Παυλόπουλος: Εθνική παρακαταθήκη η πολιτική του διαδρομή

Εθνική παρακαταθήκη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τη συνολική πολιτική διαδρομή του Κωστή Στεφανόπουλου, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος υπήρξε, καθ’ όλη την σταδιοδρομία του και ιδίως ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπόδειγμα ανιδιοτελούς, αξιοπρεπούς και συνεπούς υπηρέτησης του δημόσιου συμφέροντος» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του και προσθέτει:

«Υπό τα δεδομένα αυτά η συνολική πολιτική του διαδρομή συνιστά πραγματική εθνική παρακαταθήκη και δείκτη πορείας άσκησης πολιτικών και πολιτειακών καθηκόντων. Προς τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία η μνήμη του».

Αλ. Τσίπρας: Πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου εκφράζει ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού Γραφείου, ο εκλιπών, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ένας πολιτικός με ηθική και υψηλό όραμα για την κοινωνία, την οποία υπηρέτησε, κατά τη μακρά πολιτική του διαδρομή, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της χώρας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του, καταλήγει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα